Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se dnes podávala zelená polévka, bary čepují zelené pivo

Sváteční pokrmy, zelené pivo a zelená polévka obohatily letošní začátek velikonočních svátků v Brně. Špenátovou polévku pro kolemjdoucí připravila na Zelném trhu městská část Brno-střed, pivo je tradičním produktem pivovaru Starobrno. Začátek obou akcí dnes provázelo deštivé počasí.

Městská část podávala polévku zdarma v horní části tržiště. Prostory Zelného trhu doplnila nabídka velikonočního zboží i doprovodný program. „Starší a osamělí návštěvníci se mohou více dozvědět o dostupných sociálních službách a projektech," uvedla mluvčí městské části Denisa Kapitančiková. 

Starobrno dělá Zelené pivo už 11 let. Na varně sládek při vaření extraktu přidal speciální bylinný výluh, jehož přesné složení zná jen několik málo lidí. Jednotlivé ingredience výluhu se musí objednávat přibližně rok dopředu. Výluh se připravuje ze tří druhů bylin, jedinou odtajněnou je kopřiva dvoudomá. Podstatou receptury je také speciální světlý ječný slad, který si nechává Starobrno vyrábět ve sladovně v Hodonicích na Znojemsku.

Letos Starobrno podle své mluvčí Ludmily Čechové uvařilo zhruba 4600 hektolitrů zeleného piva. Poprvé se bude ve větším prodávat i na Slovensku. Speciály nachystaly na Velikonoce také další pivovary v regionu.

Zdroj: ČTK

Štítky polévka, Brno, městská část, Pivovar Starobrno, Zelný trh (Brno), Velikonoce, Slovensko, okres Znojmo, Hodonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se dnes podávala zelená polévka, bary čepují zelené pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.