Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Firmy z Technologického parku motivují zaměstnance, aby cestou do práce nechali auto doma

Chůze, běh i jízda na všem nemotorovém – ať už jsou to inliny, koloběžka nebo skateboard. Těmito způsoby se snaží lidé pracující v  Technologickém parku během celého jara a léta dostat do práce. Od pondělí je k tomu vyzývá soutěž, která nejpilnější zaměstnance volící ekologický způsob dopravy do práce odmění.

gEKOn je mezi-firemní soutěž pro společnosti ležící v Technologickém parku v Brně a jejich zaměstnance. Název soutěže spojuje dvě výzvy "go ecological“ a „go economical". Cílem soutěže je motivovat zaměstnance, kteří mají často sedavá zaměstnání, aby nechávali auto i šalinkartu doma a do práce se dopravovali pohybem. Je to ekologičtější, ekonomičtější i zdravější.

Celá soutěž začíná v pondělí 3. dubna v 16:30 hodin. Účastníci startují od jezírka u budovy Red Hatu. Pro chodce a běžce je připravená pětikilometrová trasa, pro ekologicky pojízdné soutěžící pak desetikilometrová trasa. Na úvodní výběh není nutné se registrovat. Soutěžící se registrují na stránkách gekon.technologypark.cz, kde si povedou evidenci svých cest. Započítávat si můžou cesty o minimální délce dvou kilometrů. Klání trvá půl roku a vyvrcholí 29. září 2017. Soutěží mezi sebou jak firmy a jednotlivci (na základě počtu zdolaných cest), tak i jednotlivé dopravní prostředky (na základě počtu ujetých a našlapaných kilometrů). Z nejzapálenějších soutěžících se vylosuje výherce, který získá ceny.

V premiérovém klání se zúčastnilo 106 soutěžících, kteří společně zaznamenali téměř 4 800 cest o celkové délce 35 tisíc kilometrů, 107 jízdami přispěl Jan Štourač z Red Hat, vítěz prvního ročníku. Vloni už se „zeleně“ do práce dopravovalo 162 zaměstnanců, kteří našlapali, vychodili či vyběhali 14 tisíc jízd a celkem 92 tisíc kilometrů. Zvítězil Jan Šulák z IMB s 262 jízdami. Rozdíl spočívá i v tom, že loňský ročník byl o dva měsíce delší než ten první, jednotliví soutěžící tedy měli možnost nasbírat více bodů.

Klání se účastní organizace sídlící v brněnském Technologickém parku jako je Jihomoravské inovační centrum nebo firmy jako Czech Technology Park Brno, IBM, Red Hat a Y Soft. Sponzory akce je Technologický park Brno, Café a bistro Lakeview a SvětElektrokol.cz. Soutěž podporuje Nadace partnerství a Rekola.

Foto: Zlatica Konopková

Tisková zpráva

Štítky Technologický park a.s., soutěž, Brno, Red Hat, IBM, Rekola, Nadace Partnerství, Y Soft Corporation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firmy z Technologického parku motivují zaměstnance, aby cestou do práce nechali auto doma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.