Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Židenický psí den otevře největší výběh pro psy v Brně

Otevření největšího brněnského psího výběhu doprovodí v sobotu 25. března v odpoledních hodinách akce pro všechny pejskaře Židenický psí den.

 

 

 

Židenický psí den startuje ve 14 hodin a nabízí bohatý program. Na akci se představí nejrůznější psí sporty, veterináři a psí kouč budou majitelům psů radit, jak řešit jejich problémy. Představí se také psí záchranáři, vodící psi, canisterapeutičtí psi nebo psí hospic.

Dobře bavit se na psím dnu mohou i rodiny s dětmi. Žideničtí dobrovolní hasiči dětem ukážou a nechají prozkoumat hasičské auto a Společenské centrum Karas připravilo pro dětí psí výtvarnou dílnu. „Každý návštěvník akce za vyplnění dotazníku, zaměřeného na život se psy v Židenicích, získá malou odměnu. Během odpoledne proběhne několik soutěží určených jak pro dobře vycvičené psi, tak pro úplné začátečníky. Nachystány jsou zajímavé výhry od sponzorů akce,” uvedla organizátorka akce a židenická zastupitelka Jana Šťastná (Zelení).

Psí výběh v meruňkovém sadu má více než 5500 m2. „Psí výběh vznikl proto, aby dal možnost výběhu i majitelům velkých plemen. Při hledání vhodného pozemku jsme narazili na tento a zjistili jsme, že zde kdysi býval meruňkový sad. To nás vedlo k myšlence obě funkce propojit a tak vlastně vznikl Psí výběh v meruňkovém sadu,”  uvedl místostarosta Židenic Petr Kunc. Nově zde bylo vysazeno 36 ks meruněk a 6 ks jedlých kaštanů.

Podrobný program akce, místo konání a veškeré informace najdete na facebookové události

Tisková zpráva

Štítky pes, Brno, sad, Židenice, Petr Kunc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Židenický psí den otevře největší výběh pro psy v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.