Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Před padesáti lety se narodila oblíbená brněnská spisovatelka Simona Monyová

Spisovatelka Simona Monyová, autorka asi třicítky úspěšných románů pro ženy, se narodila 17. března 1967. Tragickým se Monyové stal dlouhodobě problematický vztah s manželem Borisem Ingrem. Při hádce ji Ingr několika bodnými ranami 3. srpna 2011 zabil a dostal za to u soudu patnáctiletý trest.

Brněnská rodačka Monyová vydala první knihu v roce 1996 a jmenovala se Osud mě má rád. Celkem napsala kolem třiceti knih, ve kterých psala především o vztazích mezi mužem a ženou. Mezi její čtenářsky neoblíbenější tituly se řadí mimo jiné Deník citového vyděrače, Kudlanka bezbožná, Otcomilky, Tchyně a uzený nebo Střípky z ložnic a další. Některé z děl byly zfilmovány.

Pro její popularitu a pracovitost, kdy na trh uváděla i několik titulů ročně, se jí přezdívalo "Viewegh v sukních". Po její smrti zájem o její romány podle knihkupců stoupl až čtyřnásobně. Spisovatelka se úředně jmenovala Ingrová, Monyová byl její pseudonym, který si vybrala jako poděkování svému dědečkovi, který jí říkal Mony.

Podle vyšetřovatelů Ingr svou ženu napadal i v minulosti a jedná se o egocentrika s narcistickými rysy, který nesnáší kritiku. Vražda byla podle vyšetřovatelů afektem v důsledku toho, že slavná spisovatelka s ním nechtěla obnovit zničený vztah. Monyová měla tři syny, z toho jednoho s Ingrem.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Simona Monyová, vztah, román

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před padesáti lety se narodila oblíbená brněnská spisovatelka Simona Monyová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.