Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na cyklostezku Brno - Vídeň loni vyjelo přes tři čtvrtě milionu lidí

Na moravskou část cyklostezky Brno - Vídeň loni zavítalo 780.000 lidí, což je o polovinu více než o rok dříve. Velký růst zájmu ukázalo šest počítadel, která jsou na trase umístěná. Jedním z hlavních důvodů je to, že 70 ze 77 kilometrů již splňuje parametry bezpečné stezky oddělené od motorové dopravy.

Největší nápor zájemců zažívá stezka v Brně a jeho blízkosti, kde ji řada lidí využívá k jednodenní či pouze odpolední vyjížďce. Kromě cyklistů slouží i lidem na in-line bruslích, na koloběžkách, i chodcům. „Využívají ji však i lidé k cestě do školy či za prací," uvedla Sedláčková.

Na stezce se v minulých letech podařilo dostavět především poblíž Brna některé úseky, které byly dosud značené po silnicích nižších tříd, nebo prozatím vedly po polních cestách, jež byly za deštivého počasí nesjízdné. Nyní je možné projet s výjimkou sedmi kilometrů až k rakouské hranici mimo silnice.

Trasa vede z Brna od hlavního nádraží kolem haly Rondo podél Svratky do Židlochovic a Pasohlávek až do Hevlína. Pohodlně lze také na rakouské straně dojet až do Vídně. V současnosti jde o nejbezpečnější cyklostezku v České republice, poznamenala Sedláčková. Na rakouské straně zatím nefunguje společný marketing a společné značení. Loni však svazek obcí začal intenzivně jednat s rakouskými partnery, aby bylo možné nabízet stezku na obou stranách hranice jako jeden společný produkt.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Vídeň, cyklostezka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na cyklostezku Brno - Vídeň loni vyjelo přes tři čtvrtě milionu lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.