Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Adoptivní rodiče už přispěli brněnské zoo dvacet milionů korun

Program Adopce funguje v Zoo Brno už dvacet let a v prvním roce se do něj přihlásilo 15 adoptivních rodičů. Přispěli tehdy částkou 96 940 Kč. V současné době má brněnská zoo téměř 300 adoptivních rodičů. Nejvyšší částku věnoval v roce 2015 občan z Boskovic, který na podporu zvířat daroval 1 milion korun.

Nejčastěji lidé podporují želvy, surikaty, vlky, polární lišky, lední medvědy nebo žirafy. Naopak bez zájmu zatím zůstali například plameňáci, kteří na své adoptivní rodiče teprve čekají.

Adoptovat naše zvíře může opravdu každý - fyzická osoba, škola nebo firma. Příspěvek slouží na nákup krmení nebo na zajištění vhodných podmínek pro adoptované zvíře. Jsme rádi za každou pomoc a podpory veřejnosti si velmi vážíme,“ poděkoval ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Kompletní seznam zvířat je na webu zoo. Každému zvířeti v seznamu je přiřazená určitá adopční suma, která zhruba odpovídá ročním nákladům na chov jednotlivce daného druhu. Pokud lidé zvolí plnou cenu za adopci zvířete, stávají se adoptivním rodičem. Nejnižší příspěvek je 500 Kč na rok. Pro adoptivní rodiče připravuje brněnská zoo jednou za rok speciální program, dostanou také volné vstupenky a drobné dárky.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adoptivní rodiče už přispěli brněnské zoo dvacet milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.