Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V noci na sobotu hořela dvě auta, na dálnici pak ráno autobus

V noci na sobotu hořela ve Znojmě dvě auta. Od požáru dodávky se plameny rozšířily i na další zaparkované vozidlo. Hasiči požár zlikvidovali za třicet minut. Škoda je předběžně stanovena na 350 tisíc korun. Na D1 pak v sobotu ráno začal hořet autobus s více než třiceti cestujícími, nikomu se naštěstí nic nestalo.

 

Krátce po půlnoci vyjeli znojemští profesionální hasiči k požáru dodávkového vozidla Volkswagen a osobního vozu Ford. Proti plamenům v Riegrově ulici nasadili několik vodních proudů včetně pěny. Po deseti minutách hašení se požár dál již nešířil. Hasiči jej zcela zlikvidovali za půl hodiny od ohlášení na tísňovou linku. Zásah ukončili v jednu hodinu ráno.

Požár se rozšířil z motorového prostoru Volkswagenu na další zaparkovaný automobil. Z Fordu začal vytékat benzín. Sálavé teplo od požáru poškodilo i okno rodinného domu, u kterého oba vozy parkovaly. "Škoda byla předběžně vyčíslena na tři sta padesát tisíc korun. Příčina požáru je nadále v šetření. Vyšetřovatel na místě vyloučil úmyslné zapálení," uvedl na webu mluvčí hasičů Jan Dvořák.

U Kývalky na D1 začal hořet autobus

Okolo deváté ranní v sobotu začal na dálnici D1 před Kývalkou na 182. km ve směru na Prahu hořet autobus. Řidiči  se zachovali velmi pohotově a hořící motorový prostor uhasili pomocí přenosných hasicích přístrojů. Všech 32 cestujících bylo tou dobou již v bezpečí.

Hasiči přijeli na místo do deseti minut, zabezpečili místo zásahu a pokračovali v hašení a ochlazování autobusu. Prostor kontrolovali pomocí termokamery. "Díky včasnému zásahu se požár nerozšířil do dalších částí autobusu. Požár byl zlikvidován krátce před půl desátou," uzavřel Dvořák.

Hasiči zásah ukončili o půl jedenácté dopoledne. Po dobu zásahu byla dálnice ve směru na Prahu průjezdná pouze levým jízdním pruhem. Škody vyšetřovatel předběžně vyčíslil na padesát tisíc korun.

Zdroj: HZS JMK

Štítky požár, dálnice, Volkswagen, Ford Motor Company, Znojmo, Jan Dvořák, Praha, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na sobotu hořela dvě auta, na dálnici pak ráno autobus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.