Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poplatky za odpad od dubna online. Město chystá rozšíření elektronických služeb

Zaplacení poplatku za komunální odpad pro sebe, celou rodinu a případně i nájemníky bytu či domu, zřízení online turistické karty nebo nabídky služeb z oblasti sportu, informačního servisu a kultury. Město plánuje v následujícím roce rozšíření elektronických služeb.

 

Radní v úterý schválili smlouvu mezi městem a brněnským dopravním podnikem. Díky tomu se rozšíří nabídka služeb na portálu elektronického odbavení cestujících. E-shop městských služeb, který je nástavbou elektronické šalinkarty, by tak měl být doplněn o další produkty, které si lidé mohou objednat z pohodlí domova.

„Nejpozději v dubnu by měl být zprovozněn modul na elektronické placení poplatku za komunální odpad. V podobný čas by měla být spuštěna takzvaná turistická karta pro návštěvníky Brna, která by umožňovala v jednom produktu získání slev na vstupy do významných institucí ve městě i nákup jízdenek MHD. Nosičem u turistických balíčků by opět byla bankovní karta,“ uvedl k připravované novince náměstek primátora pro oblast Smart city Jaroslav Kacer.

Později by se také měly přidat moduly nabídky služeb v oblasti sportu, poskytování informací a upozorňování například v krizových situacích, řešení služeb v rámci rezidentního parkování, dále v oblasti anket, diskuzních fór nebo nabídky kulturních akcí. Systém by měl začít fungovat ještě letos.

„E-shop městských služeb je základem pro chystanou elektornickou správu takzvaný e-government. U poplatků za odpad by kromě samotného zaplacení mělo dojít k potvrzení platby a na jednom místě by bylo možné platit i za více členů rodiny nebo nájemníků dané nemovitosti či bytu,“ dodal Jaroslav Kacer.

Nosičem by opět byla bankovní karta. Rozšíření funkcí v e-shopu je smluvně ohraničeno tříletou smlouvou s dopravním podnikem na 1,95 milionů korun. Další dodatečné náklady k provozu se nepředpokládají.

Zdroj: MMB

Štítky poplatek, Jaroslav Kacer, Dopravní podnik města Brna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poplatky za odpad od dubna online. Město chystá rozšíření elektronických služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.