Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé na jižní Moravě darovali do Tříkrálové sbírky rekordních dvacet čtyři milionů

Rekordních téměř 24 milionů korun vynesla letošní dvoutýdenní Tříkrálová sbírka v Jihomoravském kraji a části Vysočiny, která se uskutečnila první dva týdny v lednu. Loni se vybralo přes 22 milionů. Do sbírky se zapojilo 14.000 koledníků. Peníze pomohou nevyléčitelně nemocným, matkám s dětmi i lidem bez domova.

Nejvíce se podařilo vybrat rajhradské charitě, nasbírala skoro čtyři miliony korun. Kolem tří milionů vybrala žďárská charita, necelé tři miliony hodonínská a břeclavská charita, kolem dvou milionů třebíčská a znojemská pobočky charity a také služby v Brně.

Diecézní charita Brno provozuje služby jak na jižní Moravě, tak v části Vysočiny. Peníze vybíraly děti s dospělým doprovodem. Popřály lidem vše dobré a požádaly je o dar na pomoc potřebným. "V Tříkrálové sbírce nejde především o výtěžek, ale o setkávání mezi lidmi, koledníky a dárci, a o šíření tradice, navštívení a požehnání," uvedla mluvčí Diecézní charity Brno Diana Tuyet-Lan Kosinová.

Charita peníze použije na služby, které nabízí. Půjdou například na domácí hospicovou péči pro nevyléčitelně nemocné klienty, na pomoc lidem bez přístřeší, vybudování noclehárny nebo denního centra pro bezdomovce v Hodoníně i na nové zázemí pro matky s dětmi v tísni v Jihlavě nebo na nový domov pro rodiny s dětmi s postižením v Třebíči.

Peníze, které se vybraly v Tříkrálové sbírce loni, posloužily například na nákup aut pro různé služby, právní pomoc obětem trestných činů, k instalaci požárních hlásičů v domově pro seniory nebo na nákup pozemku pro stavbu noclehárny a denního centra v Hodoníně.

Zdroj: ČTK

Foto: Richard Bouda, Charita Brno 
 

Štítky Jihomoravský kraj, peníze, charita, Brno, Kraj Vysočina, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na jižní Moravě darovali do Tříkrálové sbírky rekordních dvacet čtyři milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.