Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žebětín předělá za deset milionů starou základní školu na školku, vznikne padesát nových míst

Městská část Brno-Žebětín přebuduje za 10,5 milionu korun bývalou základní školu na mateřskou školu. Vznikne v ní 50 nových míst, řekl dnes novinářům starosta Žebětína Vít Beran (KDU-ČSL).  Žebětínská školka s pěti odděleními je pro více než 130 dětí, přesto už nestačí, dodal.

Bývalá škola měla dvě velké třídy, jednu menší a také jednu sborovnu a sociální zařízení. "Provedeme rekonstrukci celého objektu na dvě další oddělení mateřské školy. Budova bude detašovaným pracovištěm žebětínské mateřské školy Žabka," uvedl Beran.

Podle něj se musí demontovat střecha objektu a nastaví se podkroví, aby v něm mohlo vzniknout jedno ze dvou nových oddělení. "V lednu jsme předali stanoviště firmě, práce by měly být hotové v polovině srpna. Na jaře budeme vybírat dodavatele vnitřního vybavení," doplnil starosta.

Investice je z 80 procent hrazena z evrospkých dotací. Vyřeší nedostatek míst. "Loni jsme nemohli přijmout 50 až 60 dětí. Sídliště Kamechy je mladé a je tam spousta rodin, takže jak městská část Žebětín, tak městská část Bystrc má problémy s kapacitou mateřských škol," řekl Beran. Kamechy zasahují do obou městských částí.

Žebětínská školka je plná. "Máme pět oddělení pro 137 dětí. Z toho 12 dětí je na čtyřech odděleních na výjimku, kterou už nám hygienici nechtějí prodlužovat. Proto postavíme další dvě oddělení," dodal Beran.

Zdroj: ČTK
   

Štítky Žebětín, Vít Beran, mateřská škola, městská část, KDU-ČSL, Žabka, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žebětín předělá za deset milionů starou základní školu na školku, vznikne padesát nových míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.