Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dražba Plesu jako Brno vynesla rekordní milion korun, pomůže nemocným dětem

Dražba na Plesu jako Brno vynesla v noci na dnešek rekordní milion korun na pomoc nemocným dětem. Peníze dostal nadační fond Pro dětský smích. Dražilo se pět věcí, mezi nimi uměleckkká díla, šperk i postel. Hvězdami akce v brněnské Fait Gallery byly britská zpěvačka Samantha Atkinson a její česká kolegyně Ewa Farna.

V loňském roce vynesla charitativní dražba skoro 700.000 korun, které i tehdy dostal nadační fond Pro dětský smích. "S fondem a Alicí Tobiášovou spolupracujeme každoročně," doplnil jeden z organizátorů plesu Bedřich Snášel.

Nejprve se dražila série pěti grafik Jiřího Lamela, poté obraz Karla Buriana, prsten ze čtrnáctikarátového bílého zlata, luxusní postel z přírodních materiálů a plastika z unikátního mramoru. Za grafiky dali zájemci přes 100.000 korun, za obraz kolem 150.000, prsten vynesl 200.000, postel okolo čtvrt milionu a plastika téměř 300.000 korun.

Peníze pomohou pěti nemocným dětem. Mezi nimi je popálený chlapec, dívka s rozštěpem páteře a vadou sluchu, dva chlapci s nádory na mozku a páteře, přičemž u jednoho z nich se objevila i epilepsie, a poslední je mentálně retardovaná dívka s úzkostnou depresivní poruchou.

Ples jako Brno se letos konal pošesté. Podle Snášela na něm vystoupila více než stovka účinkujících. Kromě Atkinsonové známé z talentové soutěže X Factor a Farné to byla zpěvačka Lenny, dcera písničkářky Lenky Filipové, ale taky Orchestr Karla Vlacha. Nejlevnější vstupenka na ples stála 6000 korun, nejdražší dvojnásobek.

Zdroj: ČTK
  

Štítky ples, Brno, postel, Ewa Farna, Fait Gallery, Karel Burian, Karel Vlach, Lenka Filipová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dražba Plesu jako Brno vynesla rekordní milion korun, pomůže nemocným dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.