Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vranovské přehradě včera utonul bruslař

Tři jednotky hasičů a policejní vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři vyrazili odpoledne po tři čtvrtě na tři k Vranovu nad Dyjí. Pod bruslařem se na přehradě prolomil led a nedostal se z vody ven. Záchranářům se muže podařilo vytáhnout, bohužel už bylo pozdě.

 

Operační středisko hasičů vyslalo na přehradu profesionální hasiče ze Znojma, dobrovolné hasiče z Vranova nad Dyjí a z Lesné. Na místo vzlétl z Brna i policejní vrtulník s hasiči-leteckými záchranáři na palubě.

"Při příjezdu hasičů k břehu přehrady byl muž pod vodou. Na místě byla policie a záchranná služba. Hasiči v neoprenech se pokusili do několika metrové hloubky potopit, aby muže zachránili," uvedl na webu mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Pokus se zdařil a bruslaře zachytili. Muži však již nebylo pomoci. 

Hasiči v posledních dnech opakovaně upozorňují bruslaře na to, že přírodní vodní plochy jsou rizikové i za mrazivého počasí. Tloušťku ledu lze jen těžko odhadovat. Ve středu měli hasiči shodou okolností na Brněnské přehradě cvičení, při kterém si osvojovali metody pro záchranu člověka propadlého pod led.

Čtvrteční případ z Vranova nad Dyjí je podle Dvořáka první tohoto typu, u kterého hasiči letos na jižní Moravě reálně zasahovali. Bohužel skončil tragicky.

Zdroj: HZS JMK, ČTK
 

Štítky Vodní nádrž Vranov, přehrada, Vranov nad Dyjí, Jan Dvořák, HC Kometa Brno, Orli Znojmo, Lesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vranovské přehradě včera utonul bruslař  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.