Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ski areály na jižní Moravě hlásí ideální podmínky, někde dokonce nejlepší za posledních třicet let

Podmínky pro lyžování v Jihomoravském kraji jsou podle provozovatelů lyžařských areálů ideální. Na sjezdovkách leží asi šedesáti centimetrová vrstva převážně technického sněhu. Některé areály mluví dokonce o nejlepších podmínkách za posledních třicet let.

 

V Němčičkách na Břeclavsku jsou podle Jaroslava Stávka z tamního areálu dokonce nejlepší lyžařské podmínky za posledních 30 let. "Na svahu máme sněhovou vrstvu tlustou asi 60 centimetrů, fronty se netvoří, počasí je ideální" řekl. V Němčičkách chystají i snowboardový park. "Část už je hotová, ale ještě o víkendu budou práce na něm pokračovat," uvedl Stávek. V pracovní dny má areál otevřeno od 09:00 do 19:00, o víkendu od 13:00, protože dopoledne je areál vyhrazen pro školní lyžařské kurzy.

Ideální podmínky pro lyžování panují i ve středisku v Olešnici na Blanensku, uvedl Jiří Kotlán z tamního areálu. "Máme tu asi 30 centimetrů přírodního sněhu, na svahu leží asi šedesáti centimetrová vrstva. Podmínky pro lyžování jsou tu ideální," řekl. V týdnu je otevřeno od 09:00 do 21:00, o víkendu od 08:00. Podle Kotlána se o víkendu mohou nárazově tvořit fronty s dobou čekání do 15 minut.

Ideální zimu pro lyžování si pochvalují i v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. Po víkendu tam chtějí zkusit protáhnout i běžecké stopy. "Děláme deseti- až dvacetikilometrové okruhy. Rolba je ale těžká, snad to vyjde. Sněhu by mohlo ještě trochu připadnout," řekl Josef Kšica z tamního areálu. Ve všední den si lidé mohou na sjezdovce zalyžovat od 09:00 do 20:00, o víkendu od 08:00.

Lyžuje se také ve Filipově údolí na Hodonínsku, kde na sjezdovce leží podle Lubomíra Žáka z tamního areálu 50 a více centimetrů převážně technického sněhu a všechny vleky jsou v provozu. "Ještě v noci dosněžujeme nějaká místa na sjezdovce, ale už tak jsou podmínky pro lyžování více než skvělé," řekl. Zájemci si mohou každý den přijít zalyžovat od 09:00 do 20:30.

Ideální sněhové podmínky mají také ve Ski areálu Stupava na Uherskohradišťsku, zhruba 50 minut jízdy autem od Brna. Na dvou sjezdovkách zde leží 40, respektive 70 centimetrů sněhu. Vlek je v provozu každý den od 8:30 do 20:30, v pátek dokonce do 21 hodin.

Zdroj: ČTK

Martin Šeda

Štítky lyžařské středisko, Jihomoravský kraj, lyžování, sjezdovka, Němčičky, okres Blansko, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ski areály na jižní Moravě hlásí ideální podmínky, někde dokonce nejlepší za posledních třicet let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.