Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pořadatelé Ignis Brunensis slibují letos velkolepou show, zúčastní se i tvůrci ohňostrojů z Asie

Na letošní 20. ročník brněnské přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis přijedou soutěžící až z Asie. Pořadatelé chystají sedm ohňostrojů. Všechny týmy v hlavní soutěži budou loňští vítězové některého z prestižních zahraničních světových festivalů.


Dvacátý ročník Ignis Brunensis se uskuteční v hlavním termínu od 26. května do 24. června. Jubilejní festival bude mít mimořádně sedm ohňostrojů - pět show na hladině Brněnské přehrady, úvodní prelude a závěrečný epilog nad hradem Špilberk.

"Soutěžící a státy letošního výročního festivalu budeme představovat v polovině února, ale už nyní můžeme prozradit, že kromě evropských zemí se zúčastní také ohňostrůjci z Asie," uvedl Ondřej Morávek z producentského týmu SNIP & CO. Podle něj bude mít letos akce velkolepé obsazení.

 

Show ohňostrojů Ignis Brunensis patří k největším přehlídkám svého druhu v Evropě. Loni se stala vítězem a držitelem hlavní ceny skupina Macedos Pirotecnia z Portugalska za show s názvem Plenus. Stejní tvůrci vyhráli už třikrát v řadě v letech 2005 až 2007.

Zdroj: ČTK

Foto: Petr Olša

Štítky ohňostroj, Ignis Brunensis, Asie, festival, Evropa, Špilberk, Brněnská přehrada, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé Ignis Brunensis slibují letos velkolepou show, zúčastní se i tvůrci ohňostrojů z Asie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.