Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na Priglu vzniká dvoukilometrový okruh pro bruslaře

Brněnští sportovci mají důvod se těšit na nadcházející víkend. Společnosti AVE CZ a GARDEN Studio pro ně na přehradě v těchto dnech připravují dvoukilometrový okruh hladkého ledu. Frézováním a kartáčováním vyhlazená dráha bude široká deset metrů. Okruh by měl být pro bruslaře připraven v sobotu.

„Ve městě je samozřejmě několik veřejných kluzišť, ale bruslení přímo uprostřed přírody má nezaměnitelné kouzlo,“ myslí si Ivo Rubeš, ředitel brněnské provozovny AVE CZ.

Na přehradě se bruslí už několik dní, sport ale znepříjemňuje vrstva sněhu. „Ten navíc přimrzl, takže jeho odhrnutí není snadná záležitost. Vyžaduje profesionální techniku,“ říká Rubeš. Na přípravu okruhu zapůjčila stroje firma GARDEN Studio.

Povolení k úpravě zasněžené ledové plochy si AVE vyžádalo od Povodí Moravy. Dva kilometry dlouhý a deset metrů široký okruh hladkého ledu by mohl přivítat první sportovce už v sobotu. Vstup na ledovou dráhu je na vlastní nebezpečí.

Martin Šeda

Štítky Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Priglu vzniká dvoukilometrový okruh pro bruslaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.