Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Boskovicích vysadí na dvě stě padesát nových stromů

Zeleň v Boskovicích na Blanensku oživí zhruba 250 nových stromů, město je nechá vysadit především v okolí skládky Doubravy, kde nechá upravit bývalou manipulační plochu. Přibudou ale i na Růžovém či Wolkerově náměstí, uvedla na tiskové konferenci místostarostka Dagmar Hamalová (KDU-ČSL).

Do zeleně letos Boskovice investují asi 3,4 milionu Kč, z toho asi polovinu město získá na dotacích. Zhruba 190 stromů město nechá vysadit v okolí skládky a překladiště, zeleň by měla odclonit místo od nedaleko vznikajícího sportparku. V lokalitě také přibude přes 1200 keřů, město tam nechá založit i zhruba 2500 metrů čtverečních trávníku. Výše investice je asi jeden milion korun.

Město také nechá upravit Růžové, Palackého a Wolkerovo náměstí, a to asi za 1,7 mil. Kč. Na Růžovém náměstí odstraní současné nestabilních dřeviny a místo nich vysadí více než dvě desítky jiných stromů. "Na Palackého náměstí vysadíme nové okrasné záhony a živý plot kolem současného plotu u gymnázia," řekla místostarostka.

Na Wolkerově náměstí je kvůli narušenému kořenovému systému v plánu skácení čtyř stromů, město jich vysadí 24. "Přímo na náměstí budou nové výsadby navazovat na projekt úpravy parkových stání," uvedla Hamalová. Doplnila, že směrem k ulici Hybešova přibude i posezení s lavičkami.

S výsadbou 15 nových stromů se počítá i při úpravě parčíku u autobusového nádraží. Stejný počet stromů ale v lokalitě kvůli úpravám město nechá skácet.

Zdroj: ČTK

Štítky Boskovice, strom, Dagmar Hamalová, KDU-ČSL, okres Blansko, Doubravy, Růžové náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Boskovicích vysadí na dvě stě padesát nových stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.