Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královo Pole letos zrekonstruuje školy za dvacet šest milionů, opravilo i sídlo skautů

Městská část Brno-Královo Pole letos zrekonstruuje tři školy za 26 milionů korun. Týká se to ZŠ Slovanské náměstí, ZŠ Staňkova a ZŠ Herčíkova. Dnes také dokončila za šest milionů rekonstrukci objektu ve Slovinské ulici, který využívají skauti.


Největší investice bude ve škole na Slovanském náměstí. "Připravujeme kompletní modernizaci sociálních zařízení včetně rozvodů za sedm milionů korun. Z dotací za dalších šest milionů korun rozšíříme výukové kapacity," uvedla starostka městské části Karin Karasová (ANO). Podle ní se využije k výuce dosud nevyužívaný prostor, jako například podkroví.

ZŠ Staňkova čeká oprava a zateplení fasády a výměna oken. Městská část na to podle starostky vyčlenila osm milionů korun. "U ZŠ Herčíkova budeme měnit elektrické rozvody za pět milionů korun," uvedla. Kromě toho se plánuje úprava zahrady v MŠ Rozárka a oprava hřiště v ZŠ Botanická.

Královo Pole nyní dokončilo rekonstrukci objektu ve Slovinské ulici, který využívají skauti. "Byl v zanedbaném stavu a 20 let se do něj neinvestovalo. Přitom ho využívá asi 200 dětí," uvedla Karasová. Městská část budovu opravila díky dotaci z magistrátu. "Má nová okna, opravenou fasádu, zateplenou půdu, vyměnili jsme i střešní krytinu a ležatou kanalizaci, odstranili zemní vlhkost, dali novou podlahu v suterénu, instalovali nové vytápění a sociální zařízení i s kuchyňkou a zrekonstruovali dvorní trakt," uvedla Karasová.

Podle ní má městská část deset školek a pět škol. Celé Brno má skoro 140 školek, kam chodí asi 11.500 dětí, a bezmála 70 základních škol, ve kterých se učí skoro 30.000 dětí.

Zdroj: ČTK

Štítky Královo Pole, městská část, Slovanské náměstí (Brno), Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královo Pole letos zrekonstruuje školy za dvacet šest milionů, opravilo i sídlo skautů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.