Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tajemné příběhy Pavla Čecha na Špilberku obohatí animační dílna i beseda s autorem

Aktuální výstava Muzea města Brna Tajemné příběhy Pavla Čecha láká v lednu a únoru na pestrý doprovodný program. Návštěvníci se můžou těšit na besedu s autorem, autogramiádu či animační dílny, které povedou lektorky ze Studia Scala. Výstava na Špilberku potrvá až do 26. února.

Zatím má u návštěvníků mimořádný úspěch. Jen za prosinec ji zhlédlo 4171 lidí, což znamená výborný denní průměr 160 návštěvníků. Pro všechny, kdo mají rádi obrazy brněnského výtvarníka Pavla Čecha i jeho knížky a komiksy, chystá Muzeum města Brna několik akcí.

Lidé se budou moci dozvědět vše o Čechově tvorbě, popovídat si s ním anebo s ním dokonce vytvářet animovaný film z jeho obrázků. Přímo s Pavlem Čechem se lidé budou moci setkat v sobotu 4. února od 15 hodin na Špilberku. V jeho výstavě se bude konat beseda s následnou autogramiádou.

Návštěvníci tak budou mít šanci nejen si s Čechem popovídat, ale také odejít s podpisem a třeba i s malým obrázkem. Kdo by chtěl s Pavlem Čechem také tvořit a má šikovné ruce a představivost, může si troufnout na animační dílny.

Muzeum města Brna je bude ve spolupráci se Studiem Scala pořádat v termínech 22. ledna a 19. února. Účastníci budou vymýšlet příběh a animovat jej klasickou ploškovou metodou z vystřihovaných Čechových obrázků. Stejně vznikal třeba večerníček Rákosníček nebo seriál South Park. Pomohou jim s tím zkušené lektorky Studia Scala a také sám autor.

  

Tvorba Pavla Čecha je výrazná a dobře rozpoznatelná. Maluje obrazy, vytváří objekty, kreslí komiksy, ilustruje a píše autorské knihy pro děti. I když se jedná o zcela odlišné umělecké formy, spojuje svá díla svým nezaměnitelným výtvarným rukopisem. 

Tisková zpráva
 

Štítky Pavel Čech, dílna, Špilberk, Muzeum města Brna, obrázek, výstava, Městečko South Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tajemné příběhy Pavla Čecha na Špilberku obohatí animační dílna i beseda s autorem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.