Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozor! Led na Priglu se na některých místech rozpouští, vstup na ně je extrémně rizikový

Strážníci vydávají před víkendem vážnou výstrahu. Odpolední kontroly vodní hladiny přehrady v oblasti od Sokolského koupaliště až k přítoku ukázaly, že celá tato oblast je extrémně riziková a zcela nevyzpytatelná.

 

 

Do přehrady se vinou změny počasí dostala teplá voda, která zespodu rozpouští led a vytváří v rozsáhlé lokalitě desítky vzduchových kapes. Ledová plocha se ztenčila na tolika místech, že ani není technicky možné je všechna označit. Neustále se objevují nové vzduchové kapsy, nad nimiž je nedostatečná tloušťka ledu.

Strážníci nabádají všechny návštěvníky, aby v oblasti za Sokolským koupalištěm ve vlastním zájmu na led vůbec nevstupovali. V lokalitách blíže přístavišti doporučují mimořádnou obezřetnost. Procházky ani sportovní aktivity na místech vzdálenějších od břehu nejsou vhodné.

"Nosnost ledu na zamrzlých přírodních vodních plochách nelze garantovat za žádných okolností a vstup je výhradně na vlastní nebezpečí," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Štítky HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor! Led na Priglu se na některých místech rozpouští, vstup na ně je extrémně rizikový  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.