Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pod hradem Veveří vzniká nové přístaviště, otevřít se má v dubnu

Dopravní podnik staví na Brněnské přehradě pod hradem Veveří nové přístaviště pro své lodě. Výhodou bude bezbariérový přístup pod hrad, dosud museli lidé po vystoupení z lodě stoupat po schodech ve skále. I proto se nové přístaviště posunulo směrem k hradu. Otevřít se má při zahájení lodní sezony v dubnu.

Náklady na stavbu jsou téměř deset milionů korun. Zastávka pod hradem je jedna z nejvytíženějších, řada lidí totiž návštěvu hradu spojí s výletem na lodi. "Částečně je potřeba zasypat zátoku, kde vznikne menší odpočinkové místo u již existující studánky," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová. Zároveň bude možné bezbariérové napojení na turistickou pěší trasu.

Dopravní podnik vylepšováním přístupů na loď pokračuje v loňské investici, kdy vzniklo nové přístaviště na Kozí horce za 2,5 milionu korun. I to má bezbariérový přístup, který se hodí nejenom lidem na vozíčku, ale i rodinám
s kočárky.

V posledních letech byl o plavbu po Brněnské přehradě čím dál větší zájem. Loni svezly lodě 240.000 cestujících, což bylo nejvíce za posledních 19 let. Slavilo se také 70 let od zahájení plavby na Brněnské přehradě, která byla již od počátku elektrická.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Hrad Veveří, hrad, Brněnská přehrada, Dopravní podnik města Brna, Kozí horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod hradem Veveří vzniká nové přístaviště, otevřít se má v dubnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.