Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tipy na víkend: Prigl Winter Classic, procházka nacistickým Brnem, Mezinárodní den švihlé chůze a Winter Run

Venku mrzne, jako když praští. K tomu nám letošní zima nadělila i krásnou sněhovou pokrývku, bylo by hloupé ji nevyužít! Ať už aktivně - například výletem na běžkách, nebo například sledováním a fanděním na bruslařském závodě! A pokud nejste zrovna sportovně založeni, zato se rádi zasmějete, je tu pro vás švihlý pochod Brnem!

Sotva Prigl a další vodní nádrže pokryl led, na kru napadla malá vrstva sněhu, kterou využívají běžkaři. Vyjet si na nevšední výlet po zasněžené hladině můžete i vy. Avšek na její určité části jen do neděle, to se na zamrzlé hladině přehrady totiž uskuteční Prígl Winter Classic, bruslařské a rychlobruslařské závody na 500 metrů, 5 a 10 km. Start prvního závodu je v 11 hodin se startem a cílem v Rakovecké zátoce.

Procházka stalinistickým a nacistickým Brnem je název akce připravované Krytem 10-Z. Začne v sobotu i v neděli v 10 hodin na Husově ulici. Zájemci se však musí předem registrovat prostřednictvím internetových stránek.

Nejste fanoušky běžkování ani bruslení, avšak velmi rádi si zasportujete? V sobotu je v Komárově na programu první závod seriálu běhů Winter Run. Hlavní závod na 8 kilometrů má start u horolezecké stěny poblíž Svratky ve 12 hodin.

Pro všechny fanoušky Monthy Pythonů bude sobota opravdovým svátkem. Brnem se totiž projdou stovky jejich fanoušků. A že to nebude procházka ledajaká, nám ukázaly už minulé ročníky! Již po sedmé se totiž uskuteční tzv. Silly Walk pochod Brnem - oslava netradiční, spontánní a bláznivé švihlé chůze. Sraz je ve 14:45 u sochy Jošta.

Zdroj: MMB

(med)

Štítky Brno, běh na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Prigl Winter Classic, procházka nacistickým Brnem, Mezinárodní den švihlé chůze a Winter Run  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.