Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Optické kabely společnosti UPC už jsou téměř spraveny, během odpoledne by měly mít všechny domácnosti opět připojení

Následky včerejší nehody, při které bagrista překopl dva optické kabely, by měly být během dnešního odpoledne opraveny. Bez internetového a televizního připojení původně zůstalo téměř 50 tisíc domácností. Společnost UPC ještě okolo 20. hodiny přesměrovala 45 tisíc domácností na jiné trasy.

"Naši technici nyní usilovně pracují na připojení zbývajících lidí. Je to náročná práce, kterou nelze příliš urychlit. Svařují se optická vlákna, což je jako svařování nití. Jde o mravenčí práci, kterou navíc v noci brzdilo studené počasí," popsal situaci mluvčí společnosti UPC Jaroslav Kolár.

Přijde další, tentokrát plánovaný krátký výpadek

Práce pokračovaly celou noc až do dnešního odpoledne. "Do dvou hodin by mělo být připojeno zbylých zhruba dva tisíce domácností" dodal Kolár. V návaznosti pak doplnil, aby se lidé připravili na ještě jeden krátký výpadek během odpoledne. "Je potřeba přesměrovat připojení z náhradních tras na původní páteř. Výpadek by neměl trvat více jak dvacet minut. Moc našim klientům děkujeme za trpělivost," dodal Kolár.

Společnost po přeseknutí kabelu informovala policii. "Budeme vymáhat náhradu škody. Je zřejmé, že k přeseknutí došlo ve čtvrti Veveří bagrem zatím neznámé společnosti," uzavřel Kolár. Kompenzace poškozeným zákazníkům začne prý firma řešit, až se podaří všechny znovu připojit. 

Martin Šeda

Štítky UPC, optické vlákno, Jaroslav Kolár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Optické kabely společnosti UPC už jsou téměř spraveny, během odpoledne by měly mít všechny domácnosti opět připojení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.