Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Advent na Zelňáku začne rozsvícením vánočního stromu. Na Moraváku čeká návštěvníky celá řada novinek

Letošní adventní slavnosti na Zelném trhu v Brně začnou 25. listopadu rozsvícením sedmnáctimetrového vánočního stromu. Potrvají do 23. prosince, kdy je ukončí koncert a vánoční nadílka s dětskými soutěžemi a koledami. Městská část Brno-střed připravuje také trhy na Moravském náměstí, začnou ve stejný den.

Stánky na Zelném trhu budou otevřené denně od 10:00 do 20:00, v případě zájmu návštěvníků až do 22:00. Každý den odpoledne je v plánu doprovodný kulturní program. Vystoupí hudebníci různých žánrů, představí se některá brněnská divadla, například Polárka nebo Národní divadlo Brno. Pro děti je připraven řetízkový kolotoč, vánoční soutěže a mikulášská nadílka.

"Advent na 'Zelňáku' chceme opět nést v tradičním duchu a zachovat lidový charakter akce, čemuž přizpůsobujeme i nabídku ve více než 100 prodejních stáncích. Myslím, že jsme vybudovali trhy na úrovni, srovnatelné například s nedalekou Vídní a Norimberkem," řekl novinářům starosta městské části Martin Landa (Žít Brno). Více než polovina stánků bude nabízet tradiční řemeslné produkty.

Novinkou na Moravském náměstí jsou čtyři velkokapacitní šapitó různých velikostí a středový bar umístěný přímo na fontáně. Během dne budou vystupovat dětské a studentské soubory. Večer se na jevišti vystřídají nezávislé kapely a pouliční umělci. Venkovní premiéru bude mít také představení divadla Polárka s názvem Polárka nad Betlémem.    

Pro děti bude na náměstí funkční model dieselového vláčku, vánoční dílničky, naučná stezka se zvonicí nebo přírodní betlém Antonína Maloně, uvedl radní Petr Kalousek.

I letos se na Zelném trhu a Moravském náměstí představí dobročinné organizace, třeba Ratolest Brno, Centrum pro rodinu a sociální péči a Hospic sv. Alžběty. Organizace nabídnou k prodeji rukodělné výrobky, mýdla, háčkované a plátěné tašky nebo logopedické pomůcky. Získají tak prostředky na svou činnost.

Zdroj: ČTK, MěÚ Brno-střed
 

Štítky Zelný trh (Brno), Moravské náměstí, Brno, Národní divadlo Brno, Martin Landa, Žít Brno, Vídeň, Norimberk, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent na Zelňáku začne rozsvícením vánočního stromu. Na Moraváku čeká návštěvníky celá řada novinek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.