Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ČokoFest 2016: to nejlepší ze světa čokolád tento víkend v Brně!

Milovníci čokolády mají v Brně pořádný důvod k radosti. Od pátku 18. do neděle 20. listopadu se totiž ve FoodParku na Malé Americe uskuteční již osvědčený Čokoládový Festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Čokoládový Festival 2016 v Brně pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce: výstavu obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty, prodejní stánky partnerských organizací a dětský koutek.

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku Gastronomické centrum Kuliner, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů. Pro lepší představu, co byste řekli takovému sladkému sushi s marinovanou hruškou nebo čokoládovému sushi s jahodami?

 Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který připravil ukázku méně obvyklých jídel. Můžete si být jisti, že jeho kuřecí špalíčky s pálivou čokoládovou omáčkou  vás ohromí. Dále vám Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc předvede svá kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Představí se i Filip Novák, který bude prezentovat různé recepty jako je řepný krém s chilli namáčené v čokoládě, pyré ze sladkých rajských jablek s kokosovým mlékem a bílou čokoládou nebo polévka z jedlých sladkých kaštanů.

Jako bonus si můžete vychutnat umění Michala Nováčka, nejlepšího českého baristy za rok 2012 a vítěze mezinárodní soutěže Barista Open v italském Trieste, jenž vám názorně předvede, jak se děla pravá turecká káva v džezvě nebo moccacino.

I tento rok budou na Čokoládovém festivale různé druhy workshopů, dále výstavy obalů čokolád z celého světa, historické předměty, filmové dokumenty a další doprovodné akce. Vstupné činí 50korun, 30 pro seniory a studenty. Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma. Kompletní program najdete na www.cokoladovy-festival.cz.

Zdroj: ČokoFest

Soutěž o volný vstup na Čokoládový Festival 2016

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky čokoláda, Brno, výstava, recept, suši, cukrovinka, omáčka, Malá Amerika, káva, rajče, jahoda, polévka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČokoFest 2016: to nejlepší ze světa čokolád tento víkend v Brně!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.