Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Veletrh Gaudeamus v Brně představí přes čtyři a půl tisíce studijních oborů

Z více než 4500 studijních oborů si mohou vybrat studenti na veletrhu Evropského pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v Brně. Veletrh poskytující studentům středních škol komplexní informace a poradenství při volbě dalšího studia mohou navštívit na výstavišti v pavilonech G1 a G2 od 1. do 4. listopadu.

Studentům se představí 240 univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí. Nerozhodným studentům pomůže testovací centrum a poradenský servis. Zájemci si mohou udělat elektronický test předpokladů a zjistit, na které obory se nejlépe hodí.

"Návštěvníci se nejčastěji ptají na studijní obory a přijímací řízení. Mnoho otázek se však týká i samotného života na vysoké škole. Na našem stánku proto předávají informace sami studenti. Návštěvníci se tak nebojí vstoupit a jsou jim zprostředkovány autentické zážitky," řekla mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Novinkou letošního ročníku je pedagogické centrum určené středoškolským učitelům a výchovným poradcům. Pro ně jsou připraveny například přednášky s odborníky z univerzit a ministerstva školství. Mohou také získat souhrnný informační set o vystavujících školách a informační systém obsahující přes 600 vzdělávacích institucí a 5500 studijních programů.

Kromě tuzemských škol se představí také univerzity a vysoké školy z 20 zemí světa, především z Velké Británie, Dánska, Nizozemí, Německa a Francie. Pro studenty se zájmem o studium v zahraničí je připraveno poradenské centrum pro vysokoškolské studium ve Velké Británii. Pomůže studentům od výběru školy přes splnění podmínek přijímacího řízení až po zajištění ubytování.

Součástí veletrhu je nabídka doprovodných programů, informačních zdrojů a poradenství. Zájemci mohou mimo jiné navštívit přednášky na téma využití supervýkonných počítačů ve výzkumu nebo se dozvědět, jak nevybírat školu, ale budoucí kariéru.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, Gaudeamus, studium, univerzita, vysoká škola, Velká Británie, Masarykova univerzita, Německo, Francie, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh Gaudeamus v Brně představí přes čtyři a půl tisíce studijních oborů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.