Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třiadvacetiletý mladík vyhrožoval bombou ve škole

V pátek odpoledne zaměstnal policisty anonymní telefonát. Mužský hlas na druhém konci telefonu oznámil, že v Základní škole v Hlohovci na Hodonínsku je uložena bomba. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky. Ve škole se před půl třetí nacházely ještě děti v družině a také pedagogický dozor. 

 

"Z uvedeného důvodu jsme provedli evakuaci, do školy jsme povolali psovoda s vycvičeným psem na hledání výbušnin a muselo dojít také k odpojení energií," uvedla na policejnímu webu mluvčí Kamila Haraštová.

Akce, během níž provedli policisté důkladnou kontrolu celé školy, trvala do čtyř hodin odpoledne. Žádný výbušný systém nebyl nalezen. 

Pro policisty však práce v uvedenou dobu neskončila. Po rychlém proštření okolností telefonátu zhruba hodinu a půl po přijatém oznámen hlídka přímo v Hlohovci zadržela 23letého muže s mobilním telefonem, z něhož bylo na tísňovou linku voláno. 

"V současné době není podezřelý muž obviněn, neboť v rámci vyšetřování bude probíhat zkoumání duševního stavu," dodala Haraštová.

Zdroj: PČR

Štítky Hlohovec, okres Hodonín, bomba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiadvacetiletý mladík vyhrožoval bombou ve škole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.