Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Panenské otevřeli nový parkovací dům, v provozu bude od úterý

Nový parkovací dům v centru Brna začne od úterý sloužit veřejnosti. Vzhledem k těsné blízkosti Dominikánského náměstí se jmenuje DOMINI PARK. Stojí na Panenské ulici, vjezd i výjezd je však situován na Husovu ulici, v těsném sousedství hotelu International. Kapacita domu je 361 aut a deset motorek.

DOMINI PARK bude provozovat městská společnost Brněnské komunikace, která je investorem stavby za téměř 250 milionů korun. "Je to jedna ze stěžejních staveb, které město Brno posunou z hlediska parkování kupředu," zdůraznil primátor Petr Vokřál.

„Připraveno je zde 361 parkovacích míst, z toho je 9 míst určeno pro osoby s omezenou pohyblivostí, pro motocykly je vyčleněno 10 míst a také je 20 místy pamatováno na vozidla s pohonem CNG a LPG na střeše parkovacího domu,“ uvedl v pondělí při slavnostním otevření generální ředitel Brněnských komunikací Luděk Borový.

„Celý objekt je zakomponován do historické a velmi exponované oblasti samotného centra města, proto na jeho ztvárnění, kvalitu i provádění prací byly kladeny náročné požadavky a byly pečlivě sledovány. Velká pozornost byla věnována době výstavby a bylo vynaloženo velké úsilí o minimální omezení dopravy v centru Brna“, dodal přededa představenstva Brněnských komunikací Richard Mrázek.

Stavba byla zahájena v říjnu 2014 podle projektu Atelieru Hrůša a společnosti Atelier Brno. Zhotovitelem je Sdružení pro výstavbu PD Panenská, Brno firem IMOS Brno  a Metrostav.

Ceny za parkování jsou za prvních 30 minut 15 korun, každá započatá hodina ve všední dny mezi šestou a dvaadvacátou hodinou 30 korun. V sobotu odpoledne, v neděli a mezi šestou a dvaadvacátou hodinou ve všední dny bude stát hodina 20 korun.

Zdroj: MMB

Štítky Brno, parkování, Dominikánské náměstí, Petr Vokřál, Richard Mrázek, Metrostav, IMOS Brno, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Panenské otevřeli nový parkovací dům, v provozu bude od úterý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.