Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kam o víkendu? Pochod Zombie, noční běh Brnem, Svitava pod parou, Bezpečně po Brně nebo Den s lesy

Předpověď počasí na víkend vypadá uspokojivě. A to je skvělá příležitost užít si dva dny volna venku, v Brně a okolí! Co takhle udělat si vycházku do přírody, odpočinout si výletem po brněnských příměstských lesích? Pokud však chcete přeci jen zůstat ve městě, ozvláštněte si sobotu třeba pochodem nemrtvých zombie nebo bohatým programem při nábřeží řeky Svitavy.

Na Brně je krásné, že do přírody to z města máte co by kamenem dohodil. V sobotu 24.9. si můžete užít Den s lesy a oslavit tak 550 let brněnských příměstských lesů. Čeká vás ukázka práce lesní techniky a další bohatý doprovodný program.

Sobotním dopoledním brunchem totiž začíná první ročník dvoudenního open air multižánrového festivalu Svitava pod parou, jenž se ponese ve znamení jedinečného spojení koncertů, divadla, worskhopů, vagonních kaváren a nostalgických jízd parní lokomotivou z 50. let, zvanou „Posvitavský expres“. Těšit se můžete na bohatý program, kde si každý najde to své.

Potřetí v řadě obsadí centrum města stovky závodníků, kteří se v sobotu vydají na trasu nočního běhu 5 nebo 10 mil Brnem . Startovní výstřel zazní ve 20 hodin na Husově ulici před hotelem International.

Už je sice dávno po prázdninách, ale to neznamená, že je konec veškeré legrace. 25.9. nakoukněte pod pokličku Brněnským komunikacím s akcí Bezpečně po Brně. Mimo jiné poznáte jejich technické zázemí a projedete se ve vozech jako je zametadlo nebo kropička.

Že se někdo po páteční noc plouží jako zombie? V sobotu 24. to bude platit doslova. Z Moravského náměstí se bude v rámci akce nazvané Zombie Walk ploužit dav nemrtvých. Pokud chcete na Zombie Walku zažít něco „živějšího“, neváhejte se zapojit do Zombie Runu. 

Zdroj: TIC

Martin Šeda, Kristýna Svobodová

Štítky Brno, les, Svitava, pára, Kristýna Svobodová, příroda, zombie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Pochod Zombie, noční běh Brnem, Svitava pod parou, Bezpečně po Brně nebo Den s lesy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.