Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ulici Českou oživila instalace pestrobarevných deštníků

Po dobu následujícího měsíce bude ulice Česká v centru města Brna zkrášlena instalací dvousetpadesáti barevných deštníků. Za iniciativou stojí místní platforma Živé město, která s myšlenkou přišla a Nadace DRFG, ježprojekt realizuje a financuje. Cílem projektu, který se inspiroval řadou jižních metropolí, je zvelebit městský prostor a zpříjemnit jeho obyvatelům přechod z letního období do deštivého podzimu.

Platforma Živé město, kterou založilo architektonické studio Chybik+Kristof Architects&Urban Designers a nezisková organizace Společně veřejnými aktivitami oživuje centrum Brna. „V případě deštníků se prozatím jedná o pilotní realizaci. Pokud se zastínění bude líbit, je možné ho v následujících letech realizovat na dalších lokacích,“ dodává k projektu v ulici Česká koordinátorka platformy Veronika Staňková.

„Nápad se nám hned líbil. Nadaci DRFG jsme založili na jaře 2016, přáli jsme si oslavit její vznik tím, že darujeme Brňanům něco krásného a pestrobarevného, co tu ještě nebylo. Záleží nám na dalším zatraktivnění Brna jako místa setkávání,“  vysvětluje výkonný ředitel Nadace DRFG David Macek.

Na návrhu instalace v ulici Česká kromě studia Chybik+Kristof Architects&Urban Designers pracoval tým architektů A PLUS, který je zároveň členem brněnské investiční skupiny DRFG. Na technickém zajištění projektu spolupracuje městská akciová společnost Technické sítě Brno.

Deštníky jsou vyrobeny v osmi barvách a každý zdobí decentní motto Nadace DRFG: Všechno začíná setkáním. „Jsme poctěni, že jsme se mohli potkat s tak skvělými partnery, jakými jsou Petr Kalousek, autor mezinárodně oceňovaného Roku smíření a Chybik+Kristof Architects&Urban Designers, kteří mimo jiné získali medaili za český pavilon na EXPO Milano 2015,“ uzavírá Macek.

Tisková zpráva

Štítky deštník, instalace, Brno, projekt, DRFG, David Macek, Technické sítě Brno, akciová společnost, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulici Českou oživila instalace pestrobarevných deštníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.