Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstava představí auta významných brněnských továrníků

Auta významných brněnských průmyslníků první poloviny 20. století představí od pátku 9. září výstava v brněnské galerii Celnice. Dějiny automobilismu připomene na příkladu rodin brněnských textilních podnikatelů Löw-Beer, Stiassni a Tugendhat. Řekli to zástupci Muzea Brněnska.

Muzejníci k zahájení výstavy chystají doprovodný program. V 15:30 se ve vile Stiassni připraví ke startu historická vozidla. Slavnostní jízda bude pokračovat ulicemi Brna a v 16:40 se zastaví na náměstí Svobody.

"Jejich příjezd do vily Löw-Beer v Brně současně zahájí třídenní víkendovou výstavu historických vozidel na zahradě vily. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout opravdové rarity tehdejších silnic," uvedla mluvčí Muzea Brněnska Jana Nevosadová.

Podle Petra Svobody, který má na starosti vilu Stiassni, bude v průvodu dvacítka aut. Například rodina Stiassni měla speciální tatrovky. Löw-Beerové jezdili luxusními mercedesy. "Se zakázkově upravenými tatrovkami jsme oproti Löw-Beerům trochu chudí příbuzní," uvedl Svoboda.

Atmosféru první republiky dokreslí komentovaná módní přehlídka šatů od secese po konec 30. let 20. století. "Návštěvníci v dobovém oblečení jsou vítáni," dodala Nevosadová. Výstava v galerii Celnice včetně víkendové výstavy historických vozidel v zahradě je volně přístupná. Samotná výstava Auta brněnských továrníků potrvá do 20. listopadu.

Zdroj: ČTK

Štítky výstava, Muzeum Brněnska, vila, Petr Svoboda, Brno, Mercedes-Benz, První republika, Náměstí Svobody, galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava představí auta významných brněnských továrníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.