Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno zdvojnásobilo investice do škol, vytvoří si k tomu přehled

Brno za dva roky více než zdvojnásobilo investice do škol. V roce 2013 vynaložilo 71 milionů korun, loni 156 milionů korun, sdělil v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Investice se zvýší i v letošním roce. Od začátku roku do srpna město dalo už 149 milionů korun.

Navíc si za půl milionu vytvoří přehled o aktuálním stavu škol, kuchyní a jídelen, ve kterém nebudou chybět údaje o vynaložených prostředcích, ale i o potřebných opravách.

Město investuje například do zateplení, rekonstrukce sociálních zařízení, výměny oken, do oprav vnitřních rozvodů, kanalizace, střech, ale i do oprav sportovních areálů a zahrad. "Školství je jednou z prioritních oblastí vedení města. Snaha zajistit pedagogům, zaměstnancům školských zařízení a žákům moderní a vyhovující prostory je jednou z věcí, na kterou se v rozpočtu vynaložily nemalé prostředky," uvedl Poňuchálek.

Stav základních a mateřských škol, ale i školních jídelen a kuchyní má posoudit takzvaná pasportizace. Bude uvádět základní údaje o budově, technický stav s hodnocením stupně zachování ve stupni 1 až 4 od nejvíce až po nejméně zachovaný stav. Obsahovat bude i výpis realizovaných oprav a u objektů ve špatném stavu bude mít popis rozsahu opotřebení včetně výše finančního odhadu na opravy. Poslední pasportizaci má město z roku 2004.

"Jejím cílem je pak efektivní investování do škol a vylepšení školního prostředí, které je nedílnou součástí poskytování kvalitního vzdělávání. Současné vedení razantně zvýšilo investice do škol a v takto nastoleném trendu budeme i nadále pokračovat," řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Pasportizace se vypracuje pro jednotlivé typy zařízení zvlášť.

Brno má bezmála 140 mateřských škol, kam chodí asi 11.500 dětí, a téměř 70 základních škol, kam chodí necelých 29.000 dětí.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, investice, oprava, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zdvojnásobilo investice do škol, vytvoří si k tomu přehled  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.