Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na rok a půl se kvůli opravám zavře Francouzská ulice

Zhruba na rok a půl se řidičům zavře v Brně frekventovaná Francouzská ulice, která slouží jako spojnice centra města se Židenicemi.

Nejdříve ji rozkopou Brněnské vodárny a kanalizace, které vymění téměř 100 let staré vodovodní potrubí.  Poté Teplárny Brno vymění parovod za nový horkovod a opravovat se bude také potrubí pro rozvod plynu, sdělila mluvčí vodáren Renata Hermanová. Práce by měly začít už v červnu.

Brněnské komunikace po rekonstrukci sítí opraví povrch ulice, zasadí novou zeleň a změní se režim parkování, řekla jejich mluvčí Vladimíra Navrátilová. Jelikož ulice je téměř kilometr dlouhá, bude se pracovat po částech, aby zůstala alespoň částečně přístupná pro auta. Rekonstrukce sítí a povrchu ulice vyjde na několik desítek milionů korun.

První se bude dělat úsek od ulice Milady Horákové k Černopolní. "Jedním z hlavních důvodů rekonstrukce vodovodu je značné stáří a vysoká poruchovost potrubí z šedé litiny, které je z roku 1927," uvedla Hermanová. První úsek by měl být hotový v říjnu.

Režim parkování se změní v úseku od Černopolní po Přadláckou. Nyní funguje na jedné straně šikmé stání, nově se bude parkovat po obou stranách podélně. Pro průjezd aut zůstane čtyři metry široká vozovka a v místech, kde je ulice širší, má být mezi chodníkem a parkovacími místy pás zeleně.

Francouzská ulice patří do oblasti takzvaného brněnského Bronxu, avšak řadu let se daří domy v ní rekonstruovat nebo demolovat a stavět nové. Na revitalizaci se podílí jak město, tak soukromí developeři, kteří zde staví nové bytové či polyfunkční domy. Město letos například zprovoznilo v domě,  opraveném loni, byty na zkoušku pro sociálně slabé.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, parkování, Židenice, dům, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Teplárny Brno, Milada Horáková, Bronx

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rok a půl se kvůli opravám zavře Francouzská ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.