Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Den dětí s Nadačním fondem Emil v Brně: Zkusíte si florbal na vozíku?

Netradiční oslava Dne dětí je připravena na středu 1. června v Brně. V rámci doprovodného program Světových her handicapované mládeže 2016 připravil Nadační fond Emil speciální program oslavy Dne dětí, která se uskuteční na Náměstí Svobody v odpoledních hodinách (13.00 – 18.00 hod).

Světové hry handicapované mládeže se uskuteční na přelomu června a července v Praze. V rámci propagace nejenom této významné akce, ale take sportu handicapovaných, je na středu do Brna připraveno zábavné odpoledne, v jehož rámci si budou moct lidé na vlastní kůži vyzkoušet, jaké je to žít s handicapem.

Na náměstí bude vytvořen prostor pro prezentaci sportovních klubů handicapovaných a organizací, zabývajících se jejich podporou. Jednotlivé kluby se budou prezentovat různé sporty, nebudou chybět ukázky různých sportů – basketbalu, ragby, florbalu na vozíku, golfu, boccie, handbike…. Na hřišti proběhnou mini zápasy v jednotlivých sportech, do kterých se může zapojit veřejnost.

Program bude doplněn o soutěže pro děti, vystoupení taneční skupiny vozíčkářů nebo např. instrukce o bezpečnost na silnicích.

Celý program se uskuteční v souladu s akcí Brno-město uprostřed Evropy, která bude probíhat rovněž na Náměstí Svobody, obě akce budou vzájemně propojeny a ukončeny vystoupením skupiny Ondráš.

Cíl sportovního odpoledne s Nadačním fondem Emil je jednoznačný – kromě oslavy Dne dětí jde o pochopení smysluplné integrace postižených do života majoritní společnosti, zvýšení porozumění, empatie, tolerance a boření bariér mezi lidmi.

Nadační fond Emil je nezisková organizace pomáhající handicapovaným dětem a mladým lidem sportovat, a to především formou přímé finanční pomoci.

Do roku 2003 se jednalo o projekt Emil Českého paralympijského výboru. V roce 2009 byl projekt oficiálně prohlášen Nadačním fondem Emil. Nadační fond Emil do dnešního dne podpořil přes 8 tisíc individuálních sportovců i sportovních klubů. Jeho základním posláním je být symbolem účinné pomoci handicapovaným mladým sportovcům, pomáhat jim v rámci celé ČR prostřednictvím sportu překonávat vlastní bariéry, nacházet nové přátele a objevovat ten „svůj“ smysl života.

Partnerem akce je Jihomoravský kraj a záštitu nad ní převzal pan hejtman JUDr. Michal Hašek.

Tisková zpráva

Štítky nadační fond, Brno, slavnost, sport, Náměstí Svobody, Praha, Český paralympijský výbor, z.s., Michal Hašek, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den dětí s Nadačním fondem Emil v Brně: Zkusíte si florbal na vozíku?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.