Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Betonové bazény na Riviéře budou fungovat poslední léto

Poslední léto budou letos na koupališti Riviéra v Brně v provozu betonové bazény. V příštím roce už mají mít alespoň některé bazény nerezovou vanu. Koupaliště v údolí Svratky se otevře 4. června. Městská koupaliště se na jižní Moravě budou postupně otevírat od posledního květnového víkendu.

Největší akvapark v kraji v Pasohlávkách otevře venkovní část 10. června. Ceny zůstávají zpravidla stejné jako loni.

Loňská sezona byla na koupalištích díky vedrům rekordní, a pokud budou tropické teploty i letos, očekává se podobně úspěšná sezona. "Tržby byly rekordní, ale rekordní byla také náročnost vzhledem k suchu a počtu lidí, kteří se v areálu pohybovali," řekl ředitel Starezu Martin Mikš, jenž se stará o Riviéru a také koupaliště v Zábrdovicích.

Na Riviéru letos lidé po dvou letech znovu mohou přijít hlavním vchodem, za kterým budou v areálu nové cyklostojany. Vedle hlavního vchodu se totiž loni stavěl areál dopravní výchovy, který nyní slouží také jako místo pro relaxaci v zeleni u řeky.

Ve Znojmě mají plovárnu Louka otevřenou tradičně už od poloviny května. Vzhledem k chladnému počasí je však návštěvnost zatím slabá. "Vodu máme ale ohřátou na 26 stupňů. Novinkou je letos nové skokanské prkno dlouhé 4,5 metru. Trochu nás překvapila jeho cena, dali jsme za něj 100.000 korun," řekl správce areálu František Svoboda.

Ve Vyškově doplnili atrakce pro děti mimo bazén, a to trojhoupačku a lezeckou stěnu. Poprvé otevřou 1. června.

V Aqualandu Moravia zahajuje letní sezona 10. června, což znamená zahájení provozu dvou nejdelších tobogánů. Letos poprvé je také možné ubytovat se v novém hotelu, který vznikl v bezprostředním sousedství akvaparku.

Koupaliště mají obvykle otevřeno do konce prázdnin a některá pak i v září, pokud je příznivé počasí.

Zdroj: ČTK
 

Štítky koupaliště, bazén, léto, Brno, Jihomoravský kraj, Svratka, František Svoboda, Pasohlávky, Aqualand Moravia, Zábrdovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Betonové bazény na Riviéře budou fungovat poslední léto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.