Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Firmy z Technologického parku soutěží, která bude zelenější

Motivovat zaměstnance, aby ulehčili dopravní situaci v okolí a aktivněji se hýbali, chtějí firmy z Technologického parku v Brně. Půl roku budou mezi sebou soutěžit, která z nich má „zelenější“ zaměstnance. Ti mají za úkol se co nejvíc do práce a z práce přepravovat bez použití motorových vozidel.

gEKOn je mezi-firemní soutěž pro společnosti ležící v Technologickém parku v Brně. Název akce vznikl spojením "go ecological“ a „go economical". „Chceme, aby zaměstnanci místních firem byli aktivní, hýbali se, chovali se ekologicky, přemýšleli ekonomicky a měli víc endorfinů v krvi. Zároveň si přejeme, aby v našem městě a v místech, kde se denně pohybujeme, ubylo množství aut,“ uvádí důvody, které stojí za spuštěním soutěže, Karina Chodurová z Technologického parku Brno.

Přátelské klání trvá přesně půl roku a vyvrcholí 30. září 2016. Povoleným způsobem dopravy je chůze, běh, jízda na kole, koloběžce, kolečkových bruslích, longboardu a kombinace zmíněných. Soutěží mezi sebou jak firmy a jednotlivci (na základě počtu zdolaných cest), tak i jednotlivé dopravní prostředky (na základě počtu ujetých a našlapaných kilometrů).

Na Apríla společně zájemci vyběhnou v 15:00 hodin od jezírka u budovy Red Hatu. Pro běžce je připravená pětikilometrová trasa vedoucí okolo Medláneckých kopců a pro cyklisty desetikilometrová trasa okolo medláneckého letiště.

Soutěžící se registrují na stránkách gekon.technologypark.cz, kde si vedou evidenci svých cest. Započítávat si můžou cesty o minimální délce dvou kilometrů. Na úvodní výběh není nutné se registrovat. Nejzapálenější soutěžící získají ceny v podobě poukazů na nákup v prodejně sportovních potřeb v hodnotě 20 tisíc korun.

Klání se účastní organizace sídlící v brněnském Technologickém parku jako je Jihomoravské inovační centrum nebo firmy jako Czech Technology Park Brno, IBM, Red Hat a Y Soft. Sponzory akce je Svorada Brno a Triexpert.

Soutěž startuje už 1. dubna v 15:00 společným výběhem a výjezdem. Letos se gEKOn koná už podruhé. Vloni se soutěž konala od 8. června do 8. října. Soutěžící za čtyři měsíce ujeli, naběhali a nachodili 35 tisíc kilometrů a zdolali 4 793 cest do práce a z práce. 

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Brno, Technologický park a.s., Technologický Park Brno, IBM, Red Hat, Y Soft Corporation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firmy z Technologického parku soutěží, která bude zelenější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.