Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj naváže úzkou spolupráci s čínskou provincií Hainan

Krajská rada projednala dohodu o navázání přátelského vztahu mezi provincií Hainan v Čínské lidové republice a Jihomoravským krajem a doporučila ji schválit zastupitelstvu.

Spolupráce s provincií Hainan by měla ležet zejména v oblasti turistiky, cestovního ruchu, vzdělávání a zemědělství. „Provincie Hainan je v podstatě hlavním střediskem turistického ruchu v Čínské lidové republice, někdy se jí přezdívá „čínská Havaj“. Provincie se podílí také na rozvoji mezinárodní dopravy včetně letecké a samozřejmě i do této oblasti budeme směřovat naši pozornost. Z tohoto důvodu také Jihomoravský kraj v letošním roce připravuje misi do provincií, se kterými má navázánu úzkou spolupráci – tedy do Guangdongu a Hainanu. Předpokládám, že k podpisu dohody s provincií Hainan by mělo dojít právě v rámci této oficiální návštěvy Čínské lidové republiky,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Provincie Hainan má asi deset milionů obyvatel a je ostrovem ležícím na samotném jihu Číny. Celkem má rozlohu okolo 35 000 km2 a je tedy asi pětkrát větší než Jihomoravský kraj.  Provincie Hainan by měla být vedle provincie Guangdong druhým smluvním partnerem Jihomoravského kraje v Čínské lidové republice, kraj též spolupracuje s provincií Hebei  - tato spolupráce je zaměřena úzce na projekt lázeňské zóny v Pasohlávkách.

Tisková zpráva

Štítky Chaj-nan, Čína, Jihomoravský kraj, Kuang-tung, Michal Hašek, Havaj, Che-pej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj naváže úzkou spolupráci s čínskou provincií Hainan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.