Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladík přijel na řidičské zkoušky svým autem. Hlídce se schoval do kurníku

Hodně svérázně si v Ivančicích počínal pětadvacetiletý mladík. S obrovskou dávkou drzosti vyrazil ke zkoušce na získání řidičského oprávnění osobním automobilem BMW. Před zkušební komisí byl úspěšný a to jej asi hodně posílilo. Stejným autem, které mělo mimo jiné nepředpisově zatmavená skla, od zkoušek odjel.

Vyzývavé auto nemohlo neupoutat pozornost hlídky ivančických policistů. Ti se snažili vozidlo v Krumlovské ulici zastavit, mladík ale razantně přidal plyn a začal hlídce ujíždět. Tím odstartoval bláznivou a především hodně nebezpečnou honičku. Při ní vozidlu v Ivančicích naměřil stacionární radar rychlost vyšší než sto dvacet kilometrů za hodinu. Dopolední stíhání auta skončilo v Pršticích, kde nezkušený řidič nezvládl průjezd křižovatkou, skočil mimo vozovku a automobil poškodil.

Z místa nehody stačil ještě utéct. Ukryl se v kurníku v nedalekém rodinném domku. Policisté jej ale po krátké době vypátrali a zajistili. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy muž odmítl. Nyní je stíhaný za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, porušování domovní svobody a odmítnutí vyšetření na alkohol nebo jinou návykovou látku. O několik hodin později řešila ivančická hlídka podobný případ.

Tentokrát se jí snažil ujet řidič osobního automobilu Škoda Felicia. Po projetí několika uliček v místní části Němčice vjel do pole. V rozbahněném terénu stačilo policistům vyskočit ze služebního vozidla a pachatele doběhnout. Ten ale na pokyny policisty nereagoval a zastavil, až mu pohrozil služební zbraní. Pětačtyřicetiletý muž skončil v poutech. Dechová zkouška odhalila důvod, proč se řidič snažil ujet. Nadýchal skoro jedno promile.

Zdroj: PČR

Štítky BMW, Ivančice, Prštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík přijel na řidičské zkoušky svým autem. Hlídce se schoval do kurníku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.