Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hromadnou noční bitku v centru města musela ukončit až hlídka městské policie

Strážníky kontrolující okolí Jakubského náměstí oslovil včera o půl třetí ráno muž, který je upozornil, že se na prostranství mezi Běhounskou a Rooseveltovou ulicí navzájem napadá větší množství mladých lidí. Hlídka tam skutečně spatřila skupinu osob, které se navzájem kopaly a tloukly do břicha i do hlavy.

Účastníků potyčky bylo přibližně deset, na výzvy strážníků vůbec nereagovali, a tak dvoučlenná hlídka použila slzný sprej a radioprovozem požádala o výpomoc dalších strážníků. Několik jednotlivců uteklo, strážníkům se i přesto podařilo dopadnout šest osob ve věku mezi jednadvaceti a čtyřiadvaceti lety.

Některé z nich byly lehce poraněné, všichni zúčastnění ale odmítli lékařské ošetření. Celý spor pravděpodobně začal už v nedalekém hudebním klubu, kde se návštěvníci navzájem nepohodli. Přivolaná hlídka Policie České republiky ponechala případ v kompetenci strážníků jako přestupek, a případem se proto bude zabývat správní orgán kvůli podezření z přestupku proti občanskému soužití a veřejnému pořádku. 

Zdroj: MPB

Štítky Jakubské náměstí (Brno), Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadnou noční bitku v centru města musela ukončit až hlídka městské policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.