Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Změny jízdních řádů v MHD

Od včerejšího dne je v platnosti spousta změn v jízdních řádech drážních i silničních dopravců. Od 13.12 tak Dopravní podnik připravil spoustu změn v provozu městské hromadné dopravy v Brně.

 

 

• Na vybraných linkách došlo k dílčím změnám jízdních řádů spočívajícím ve změně časových poloh spojů, úpravy nebo zvýšení garance „nízkopodlažnosti“ nebo změny režimu provozu některých zastávek.

• Na všech celodenních linkách byl rozšířen provoz posunutím večerní hranice přechodu z intervalu 20 (10) minut na 30 (15) minut ze stávajících 20:30 hod. na cca 22 hodin. Obdobně i v nepracovních dnech ráno jsou intervaly zkracovány již od cca 7 hodin.

• Z důvodu potřeby navýšení dopravní obsluhy rozvojové oblasti u smyčky Technologický park bylo v pracovních dnech rozšířeno období špičky na tramvajové lince 12 a současně bude zvýšen počet spojů vedených v celé trase až do smyčky Technologický park.

• Trolejbusová linka 27 je provozována v pracovních dnech cca od 6 do 19 hodin a nově i v dopoledním sedle. V této době jsou zrušeny závleky trolejbusových linek 25 a 26 přes Starou osadu. 

• Trolejbusové linky 30 a x30 ve směru do Bystrce, Černého závlekem obsluhují také zastávku Zoologická zahrada. Přestup cestujících z tramvají od centra je tak nově sjednocen do terminálu Zoologická zahrada (společně linky 30, x30, 50, 52, 54).

• Provoz zahájila nová expresní linka E50 vedená po trase a zastávkách Kamechy – Chvalovka – Kavčí – Říčanská – Ruda – Ečerova – Adamcova – Kohoutovice, hájenka – Jírovcova – Starý Lískovec, smyčka (pouze ve směru do Slatiny) – Dunajská (pouze ve směru do Bystrce) – Čermákova – Humenná – Běloruská – Bohunická – Horní Heršpice – Komárov – Mariánské náměstí – Těžební – Vlastimila Pecha – Ericha Roučky – Černovická terasa I. – Černovická terasa II. – Slatina, závod. Linka je provozována pouze v pracovních dnech, vždy v době začátků a konců pracovních směn a obsluhuje pouze uvedené zastávky. V ostatních zastávkách na trase nezastavuje, čímž je zajištěno časově atraktivní spojení průmyslové zóny na Černovické terase s oblastmi Bohunic, Starého Lískovce, Kohoutovic a Bystrce v době dopravní špičky, včetně nového přímého propojení Černovické terasy a Komárova. 

• Do trasy autobusové linky 69 byla v úseku mezi zastávkami Dunajská a Jemelkova ve směru do Bosonoh nově doplněna zastávka Starý Lískovec, smyčka doposud obsluhovaná pouze noční linkou N96 (zastávka je celodenně na znamení).

• Vzhledem ke zvyšujícím se nárokům na přepravu byl mimo zavedení nové linky E50 (viz výše) posílen provoz autobusových linek 75 a 77 obsluhujících Brněnskou průmyslovou zónu na Černovické terase především v dobách začátků a konců pracovních směn.

• Do trasy autobusové linky 81 byly v sídlišti Lesná doplněny zastávky Loosova – Brechtova – Blažkova – Arbesova. 

• V souvislosti se zřízením linky E50 byly zastávky Olomoucká - u školy, Staré letiště a Těžební z tarifní zóny 100 nově zařazeny do tarifní zóny 101.

• Zastávka Velké Klajdovka (označníky umístěné v ulici Novolíšeňské) nese nově název Podbělová. Označníky v ulici Jedovnické (u restaurace, obsluhované pouze regionálními linkami) si ponechávají stávající název Velká Klajdovka.

• V městské části Brno-Ořešín na trase linek 70 a N90 byla ve směru do centra mezi zastávkami Ořešín a Ořešínská zřízena nová jednosměrná zastávkaPluháčkova provozovaná v režimu celodenně na znamení.

Zdroj: Dopravní podnik města Brna

Štítky jízdní řád, Dopravní podnik města Brna, Brno, terasa, pracovní den, Bystrc, Starý Lískovec, Erich Roučka, Komárov, Velká Klajdovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny jízdních řádů v MHD  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.