Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Pasohlávkách vznikne lázeňská zóna. Hejtman Hašek podepsal v Číně memorandum o spolupráci

Lázeňská zóna o rozloze až 20 hektarů, až 500 pracovních míst, kapacita pro 2000 lázeňských hostů a dokončení na začátku roku 2019.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podepsal v Pekingu za účasti premiéra Bohuslava Sobotky a ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka Memorandum o spolupráci na projektu vybudování lázeňské zóny Pasohlávky s guvernérem provincie Hebei.

Tento projekt za více než 2,5  miliardy korun přinese po dokončení plánovaném do roku 2019 na ploše cca 20 hektarů vznik moderního evropského lázeňského areálu pro cca 2000 klientů s prvky tradiční čínské medicíny, v němž bude moci najít nově práci až 500 zaměstnanců. Obrovské poděkování všem, kdo se na vzniku celé myšlenky i dosavadních jednáních s čínskými partnery podíleli,“ uvedl po podpisu hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Investičním objemem, plochou rozsahu a významem pro zdraví lidí jde o unikátní projekt, který dokumentuje dobrou spolupráci mezi Čínskou lidovou republikou a Českou republikou. Léčit se zde budou lidé s problémy s pohybovým a oběhovým ústrojím v několika ústavech, k dispozici bude balneo centrum, centrum s prvky tradiční čínské medicíny, hotely,“ uvedl předseda představenstva společnosti Thermal Pasohlávky Jiří Škrla.

Starostka Pasohlávek Martina Dominová vidí v čínské investici šanci pro rozvoj obce i regionu. „Přinese to peníze do rozpočtu, můžeme pak více investovat v obci. A lázeňská zóna významně pomůže i nezaměstnanosti,“ sdělila.

Zdroj: Jihomoravský kraj

 

Štítky Pasohlávky, Michal Hašek, Jihomoravský kraj, Čína, projekt, Bohuslav Sobotka, Svatopluk Němeček, Peking, Che-pej, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pasohlávkách vznikne lázeňská zóna. Hejtman Hašek podepsal v Číně memorandum o spolupráci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.