Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počítačová firma IBM přijme v Brně dalších 330 zaměstnanců

Počítačová firma IBM přijme v Brně 330 nových zaměstnanců. Developer CTP Invest pro ni chystá stavbu nové budovy v Business parku Ponávka v bývalé průmyslové oblasti kolem Škrobárenské ulice, sdělil v tiskové zprávě Jaroslav Kaizr ze společnosti CTP. Nový nájemce má budovu začít obsazovat postupně od jara příštího roku.

Globální firma v Brně zaměstnává už přes 3700 lidí z desítek zemí, kteří poskytují služby v oblasti informačních technologií zákazníkům po celém světě. Tyto služby bude nadále rozšiřovat. Sídlo má v Králově Poli v Technické ulici v areálu VUT a dalších technologických firem. Loni byly tržby IBM podle výroční zprávy přes tři miliardy korun. V Česku má také pobočky v Praze a Ostravě.

Administrativní komplex v okolí říčky Ponávky vzniká postupnou revitalizací areálu, kde mělo své místo škrobárenství, jež dalo název i ulici. Developer zde některé budovy nechal stát a kompletně je zrekonstruoval a podél říčky vznikl park.

Aktuálně zde pronajímá 7500 metrů čtverečních kanceláří 41 firmám. Patří mezi ně například energetická společnost ABB, AeskuLab poskytující medicínskou diagnostiku či Geodis, který poskytuje mapové služby. S některými firmami už se developer dohodl na rozšíření kancelářských prostor.

Zdroj: ČTK

Štítky IBM, Brno, CTP, Ponávka, Česko, Praha, ABB, Královo Pole, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počítačová firma IBM přijme v Brně dalších 330 zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.