Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zjistěte, jak předcházet cukrovce

„V České republice žije přes 900 000 obyvatel trpících cukrovkou. Tento počet se každým rokem zvyšuje. Lhostejnost vůči tomuto onemocnění může mít fatální následky. Dle mého názoru by proto měl každý člověk mít alespoň základní znalosti, co se týče této nemoci. ” říká diabetik Matěj Krutý, 21 let.

Vzhledem k častému výskytu a závažnosti tohoto onemocnění pořádá brněnská pobočka Mezinárodní asociace studentů medicíny (IFMSA CZ) Světový den diabetu.

Na akci bude pro návštěvníky přichystáno několik stanovišť, včetně stanoviště pro ty nejmladší. „Tým vyškolených studentů Vám zdarma změří například cukr v krvi nebo krevní tlak.“ láká hlavní koordinátor Martin Janků. Součástí bude též výstava fotografií, které vyobrazují možné následky a komplikace onemocnění cukrovkou. Děti si vyzkouší léčbu na plyšových modelech a hravou formou se naučí základy o lidském těle.

Letošní ročník bude klást velký důraz na prevenci. Ve spolupráci s budoucími fyzioterapeuty a nutričními terapeuty bude vytvořeno stanoviště, kde se dozvíte, jak se zdravě stravovat a jak si jednoduše zlepšit fyzickou kondici.

Projekt proběhne ve dnech 14. a 15. listopadu v 10:00 – 20:00 v OC Olympia Brno.

Více o projektu Světový den diabetu se můžete dočíst na internetových stránkách https://ifmsa.cz/fakulty/brno/projekty/world-diabetes-day/.

Nejvíce obyvatel postihuje diabetes 2. typu, který má často souvislost s nezdravým životním stylem a který můžeme včasným odhalením a prevencí ovlivnit. Naše fakultní nemocnice si je vědoma důležitosti prevence, a proto tyto preventivní a osvětové akce podporuje a sama se snaží prostřednictvím svých preventivních projektů jako je HOBIT či Kardiovize 2030 veřejnosti přiblížit zdravý způsob života.“ říká Martin Pavlík, ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Projekt probíhá pod odbornou záštitou ředitele Fakultní nemocnice u sv. Anny MUDr. Martina Pavlíka Ph.D., DESA, EDIC, ředitele FN Brno MUDr. Romana Krause, MBA a prof. MUDr. Jindřicha Špinara, CSc., FESC.

Tisková zpráva

Štítky diabetes, nemoc, Česko, projekt, Martin Pavlík, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno, Brno, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zjistěte, jak předcházet cukrovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.