Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dánská výstava „Města s dobrou adresou“ přijíždí do Brna

„Města s dobrou adresou“ je název dánské výstavy, která ukazuje příklady řešení veřejného prostoru, dopravy a pohybu ve městech. Výstava bude v Brně ke zhlédnutí v rámci projektu Brno – Zdravé město od 30. září do 8. října 2015.

Zájemci budou mít možnost navštívit dvě výstavní místa. V obchodní galerii Velký Špalíček se mohou seznámit s hlavní částí výstavy „The Good City“ (Dobré město), která představuje inovativní pohled na územní plánování, tvorbu veřejného prostoru a dopravu ve městě. Venkovní část výstavy „Copenhagen Solutions“ (Kodaňská řešení) bude umístěna na nádvoří Nové radnice a umožní nahlédnout do životního stylu Dánů a jejich přístupu k životu ve městě.

Dánská expozice není jen běžnou výstavou k pasivnímu prohlížení. Jejím cílem je podnítit diskusi o životě ve městě, o tom, jak vytvářet příjemné a zdravé prostředí a také jak reagovat na negativní trendy, které současná doba přináší. Jedním z nich je nepochybně rostoucí znečištění z automobilové dopravy,“ řekl náměstek primátora města Brna Martin Ander.

Proto je součástí výstavy také mapa cyklistických opatření realizovaných v Brně a návštěvníci budou mít příležitost vyjádřit svůj názor na cyklistickou infrastrukturu. Na výstavu naváže 14. října 2015 v 17 hodin ve Sněmovním  sále na Nové radnici veřejná diskuse, kde budou shromážděné připomínky a komentáře občanů vyhodnoceny a prodiskutovány.

Společně s výstavou se 30. září 2015 v Brně rozběhne i projekt interaktivního mapování potřeb cyklistů. Prostřednictvím mobilních telefonů či internetové stránky mohou lidé až do konce listopadu označovat místa v ulicích, kde jim chybí možnost bezpečně zaparkovat kolo. Takto posbírané náměty se následně stanou podkladem pro realizaci doplnění cyklostojanů v brněnských ulicích. Na anketě spolupracuje město Brno se serverem ZmapujTo.cz. 

Vernisáž výstavy se uskuteční 30. září 2015 v 11.30 hodin v obchodní galerii Velký Špalíček za účasti náměstka primátora Martina Andera, zástupců dánského velvyslanectví a Asociace měst pro cyklisty.

Tisková zpráva

Štítky výstava, Brno, doprava, Velký Špalíček, Martin Ander, projekt, veřejné prostranství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dánská výstava „Města s dobrou adresou“ přijíždí do Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.