Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně má vzniknout nová porodnice za dvě miliardy korun

V areálu Fakultní nemocnice Brno v městské části Bohunice vznikne do konce roku 2019 nová porodnice za dvě miliardy korun, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes. Porodnice bude největší v zemi. Starou budovu na Obilním trhu nejspíš stát bude chtít prodat.

O projektu se uvažovalo už dlouho, před pár dny ho schválila vláda. Zatím není jasné, kdy přesně se začne stavět. Už se ale ví, že nová porodnice bude vedle ředitelství, se kterým ji propojí krček. Měla by sloučit porodnická pracoviště na Obilním trhu i v Bohunicích, která jsou vzdálená asi sedm kilometrů od sebe. V posledních letech se v obou každoročně narodilo kolem 6000 dětí. Nyní je část budovy na Obilním trhu v havarijním stavu.

Spojení pracovišť zvýší komfort pacientek i práci doktorů, kteří musejí často mezi oběma pracovišti přejíždět stejně jako pacientky. "Na Obilním trhu nemáme například počítačovou tomografii nebo magnetickou rezonanci. Pacientky musí přejíždět do budovy v Bohunicích," uvedl přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Brno Pavel Ventruba.

Budovu na Obilním trhu asi stát prodá, do stávajícího sídla porodnice v Bohunicích se nastěhuje Interní hematologická a onkologická klinika.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Brno-Bohunice, Fakultní nemocnice Brno, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně má vzniknout nová porodnice za dvě miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.