Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na brněnském letišti přistanou obří nákladní speciály s motorkami a dalším vybavením pro MOTO GP

Velká cena ČR silničních motocyklů konaná v Brně na Masarykově okruhu se po divokých debatách spojených s nejistotou o konání letošního ročníku nakonec přeci jen pojede, na což se oprávněně těší nejeden motocyklový nadšenec.

Rozpálená dráha brněnského automotodromu tak bude o víkendu 15.-16. srpna opět hostit to nejlepší ze světa motorismu na dvou kolech. Poněkud ve stínu této události zůstává fakt, že v souvislosti s tímto závodem si neméně významný svátek o pár dní dříve užijí i příznivci letadel. Na brněnské letiště totiž zamíří čtveřice obřích nákladních letadel s motorkami a dalším vybavením.

Již třetím rokem je kalendář závodů Moto GP postaven tak, že se začátkem srpna vedou boje na závodní dráze ve městě Indianapolis ve Spojených státech, aby si hned víkend následující mohli jezdci dát odvetu na dráze v Brně. Vzhledem ke vzdálenosti obou míst, mezi nimiž se navíc rozkládá i ona velká louže, je poměrně zajímavým logistickým oříškem, jak veškerý materiál včas přepravit. Tedy zase takový oříšek to není, pokud žijete v době, která má k dispozici letadla.

Z tohoto důvodu se v úterý 11. srpna stane letiště v Brně-Tuřanech dějištěm velkého stěhování materiálu pro Velkou cenu. V roli „stěhováků“ se objeví čtveřice více než zajímavých velkokapacitních nákladních strojů. Prvním z nich, což bude mimochodem i brněnská premiéra tohoto typu letadla, bude Boeing 777 společnosti Lufthansa Cargo. Jde o letoun, jenž je známý zejména velikostí svých motorů, které mají stejný průměr jako trup nejrozšířenějšího dopravního stroje Boeing 737. Následovat bude trojice Boeingů 747, tedy legendární dvoupatrová letadla s hrbem, která ve verzi pro cestující stála u zrodu moderní letecké přepravy, jak ji známe dnes. Ve všech třech případech půjde o stroje patřící americké společnosti Atlas Air.

Díky vstřícnosti brněnského automotodromu, který se o předpokládané časy příletů jednotlivých letadel ochotně podělil, si již nyní můžeme výlet k letištnímu plotu naplánovat dle svých možností. Harmonogram příletů je následující:

11. srpna – přílet 02.05, Boeing 777, Lufthansa Cargo
11. srpna – přílet 05.45, Boeing 747, Atlas Air
11. srpna – přílet 10.50, Boeing 747, Atlas Air
11. srpna – přílet 14.45, Boeing 747, Atlas Air

Odlétat pak budou jednotlivé stroje po vyložení nákladu, tedy nejdříve 2 až 3 hodiny po příletu, i když není vyloučené, že tu některý z nich postojí do druhého dne.

Přijďte se na brněnské letiště podívat. Bude to fantastická podívaná.

Tisková zpráva

Štítky Letiště Brno-Tuřany, Mistrovství světa silničních motocyklů, Brno, Česko, Masarykův okruh, Boeing 747, Lufthansa Cargo, USA, Boeing 777, Indianapolis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském letišti přistanou obří nákladní speciály s motorkami a dalším vybavením pro MOTO GP  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.