Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři nafotili charitativní kalendář, výtěžek pomůže dětem se zrakovým postižením

Kalendář Jihomoravské záchranky na příští rok ve spolupráci s Městským divadlem v Brně pokřtila herečka Pavla Vitázková. Výtěžek z pět seti prodaných kusů dostane Středisko rané péče, které pomáhá dětem se zrakovým postižením.

Charitativní kalendář spojuje záchranáře a herce

Kalendář nafotili jihomoravští záchranáři ve spolupráci s herci z Městského divadla Brno. „Dohromady se zapojilo 38 modelů a modelek z divadla a 25 ze záchranky,“ uvedla produkční Městského divadla Brno Věra Kadlecová.

Fotografie se zaměřují na dvě témata, a to na péči o tělo a péči o duši. „Práce našich zdravotníků je náročná, tak jsme fotografie chtěli pro změnu trošku odlehčit,“ vysvětlil autor scénáře pro letošní kalendář záchranář Michal Vodička.

Romeo a Julie s defibrilátorem i kapitán Titaniku s vozíkem

Jedna z fotografií zachycuje hru Romeo a Julie, kdy Romeo zachraňuje Julii pomocí automatizovaného externího defibrilátoru a záchranáři mu přichází na pomoc. Další snímky zobrazují například ošetření zraněného hráče Klapzubovy jedenáctky, nebo kapitána lodi Titanic s vozíkem pro mimořádné události s hromadným postižením osob.

„Bavilo nás vymýšlet, co všechno by na fotkách mohlo být. Hodně jsme si s tím vyhráli. Divadlo a záchranka, bylo to zajímavé propojení dvou světů a taky velká výzva,“ řekl herec Jan Brožek.

Výtěžek z prodeje dostanou děti se zrakovým postižením

Výtěžek ze všech prodaných kusů dostane Středisko rané péče, které poskytuje odborné služby, podporu a pomoc dětem se zrakovým postižením a jejich rodinám. Modelky, modelové ani fotograf za focení nepožadovali honorář. „Podařilo se nám zajistit i tisk kalendářů zdarma,“ radovala se asistentka ředitelky jihomoravské záchranky Dagmar Šimáková.

Zájemci si mohou kalendář zakoupit za 250 korun na základně v Brně – Bohunicích na ulici Kamenice 798/1d ve všední dny od 7:30 do 15:00.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky kalendář, záchranka, záchranáři, charita, divadlo, herci, Městské divadlo Brno, Pavla Vitázková, herec, Brno, Věra Kadlecová, Romeo a Julie, Titanic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři nafotili charitativní kalendář, výtěžek pomůže dětem se zrakovým postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.