Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Desítky lidí vytvořily na Svoboďáku rekord v pojídání chleba

Dnes v podvečer na náměstí Svobody desítky lidí vytvořily rekord v počtu lidí konzumujících chleba na jednom místě. Akci zorganizovala webová stránka Denní chleba.

Křupání kůrky chleba se ozývalo Svoboďákem

Skupina lidí na jednom místě s úsměvem konzumující chleba. Může to znít podivně, ale ve skutečnosti se na náměstí Svobody vytvářel rekord v počtu lidí konzumujících chleba na jednom místě. Celou akci uspořádal Denní chleba, což je webová stránka, kde denně přispívají studenti svými články.

„Jednou jsem jel v autě a mluvili tam o českých rekordech. Napadlo mě udělat nějaký rekord spojený s chlebem, i když my přímo s pečivem nesouvisíme. Nikdy by mě nenapadlo, že budu v Brně na Svoboďáku organizovat český rekord,“ říká organizátor akce Jan Mazáč.

Hromadné jezení chleba? To tu ještě nebylo

Celá akce odstartovala po páté hodině odpoledne a každý účastník dostal kousek chleba od pekařství Wilk. „Spolupracujeme na rekordu, protože tady taková akce ještě nebyla. Je připraveno patnáct rozkrájených pšenično-žitných bochníků a dalších padesátých malých bochníků, aby se to rozdalo účastníkům,“ upřesňuje majitel pekařství Tadeusz Wilk.

Jak to na každé akci bývá, tak se nejprve udělala společná fotka a na povel organizátora se všichni zakousli do svého kusu pečiva. „Následně utvoříme řadu, která bude muset u našeho stánku postupně projít kolem komisařky z agentury, aby byl rekord oficiální,“ vysvětluje Mazáč před akcí.

Celý rekord zaznamenala agentura Dobrý den a zapíše se do České databanky rekordů. Agentura ho pak dokonce navrhne k zápisu do dalšího vydaní oficiální České knihy rekordů.

Stačil i jeden účastník

Rekordu se zúčastnilo 61 milovníků chleba. To však bohatě stačilo, protože rekord dosud nebyl nikde zaznamenán, takže stačil i jeden účastník. „Dozvěděl jsem se o tom na Facebooku a přišlo mi to jako unikátní český rekord. Tak jsem tady,“ říká jeden z účastníků Martin Papala.

Autoři | Foto Dominik Hok

Štítky chleba, rekord, denní chleba, náměstí Svobody, chléb, Muzeum rekordů a kuriozit, Brno, Tadeusz Wilk, Facebook

Desítky lidí vytvořily na Svoboďáku rekord v pojídání chleba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.