Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po roční rekonstrukci se v neděli otevře Údolní ulice. Nabídne tichou trať a bezbariérové zastávky

Po rok trvající rekonstrukci se v neděli 28. dubna pro MHD opět otevře Údolní ulice v části od křižovatky s Úvozem po Kraví horu. Lidé se tak na konečnou linky 4 opět svezou tramvají. Zastávky Všetičkova a Heinrichova budou nově bezbariérové. Pro řidiče osobních aut se ulice otevře od 1. května.

Rekonstrukci vodovodů a kanalizace, odhlučnění tramvajové trati, umístění trakčních stožárů, které slouží také pro uchycení veřejného osvětlení, úpravu zastávek nebo obnovu chodníků a povrchů silnice včetně jejich odvodnění. To všechno zahrnovala oprava Údolní ulice, která trvala celý rok. 

Ulice bude od května v režimu předčasného užívání, město ji převezme v červenci. Přidružené opravy v Lerchově ulici pak potrvají až do ledna příštího roku.

Dvě nové bezbariérové zastávky

Zastávky Všetičkova a Heinrichova se díky rekonstrukci přeměnily na bezbariérové. „Zejména pro lidi s pohybovými potížemi, seniory, ale i maminky s kočárky se tím pádem zvýšil komfort při cestování touto lokalitou. Pro obyvatele je pak podstatné to, že doprava v ulici bude méně hlučná a speciální rohože budou lépe bránit také šíření vibrací,“ uvedl radní pro oblast investic David Grund.

Rekonstrukce druhé poloviny ulice nejdříve za dva roky

Na financování rekonstrukce za téměř 200 milionů korun se podílel zhruba 81 miliony Dopravní podnik města Brna, zbytek platiloměsto. Na rekonstrukci bude navazovat oprava i druhé části Údolní - od křižovatky s Úvozem ve směru k Husově ulici. Ta však začne nejdříve za dva roky.

„Stavba se podařila v podstatě bez komplikací, a kromě nutného prodloužení kanalizace směrem k Úvozu, které vyšlo přibližně na milion korun, i bez větších vícenákladů. Děkujeme obyvatelům celé oblasti za trpělivost, snažili jsme se jim co nejvíce vycházet vstříc a řešit i jejich konkrétní požadavky. Radost nám pak udělal třeba děkovný dopis od paní ředitelky z mateřské školy,“ zhodnotil rok trvající opravu ulice stavbyvedoucí René Stávek ze společnosti Firesta.

Foto Google Maps

Štítky Údolní ulice, uzavírka, rekonstrukce, konec, bezbariérové zastávky, oprava, Kraví hora, Heinrich, Dopravní podnik města Brna

Po roční rekonstrukci se v neděli otevře Údolní ulice. Nabídne tichou trať a bezbariérové zastávky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.