Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Legendární brněnský pivovarník Petr Hauskrecht oslavil 60. narozeniny. Pivo vaří v Brně už víc jak čtvrtstoletí

PR článek

Kulaté životní jubileum letos slaví brněnský pivovarník Petr Hauskrecht. V Brně přitom "tekuté zlato" vaří už 25 let. Hauskrecht v minulosti jako vrchní sládek stál za modernizací Starobrna. V roce 2014 pak založil vlastní pivovar. Brněnský trh v posledních letech zásobuje oblíbenými svrchně i spodně kvašenými nepasterovanými a nefiltrovanými pivy.

Dráhu pivovarníka začal Hauskrecht už v mládí, když nastoupil koncem sedmdesátých let na střední školu v Podskalské. Během studia se učil například u Ivana Chramosila v pivovaru U Fleků, nastoupil do Prvního pražského měšťanského pivovaru v Holešovicích, odkud v roce 1994 odešel z pozice vrchního sládka do Starobrna.

Modernizace Starobrno

Ve Starobrnu stál spolu s tehdejším ředitelem Františkem Krakešem za kompletní modernizací technolgie a rychlým nárůstem výstavu. Za jeho působení získal pivovar nespočet tuzemských i zahraničních ocenění a pod Petrovou taktovkou vzniklo i mnoho známých speciálů: Kromě například Červeného draka to bylo Zelené pivo, či Baron Trenck.

Od Znojma po Krušovice

Podílel se i na úspešném převzetí znojemského Hostanu. Několik let po ovládnutí Starobrna nadnárodním koncernem Heineken, odešel do severních Čech, kde působil jako výrobní ředitel pivovarů Velké a Krásné Březno. Než z Heinekenu v roce 2014 odešel, krátce řídil jako vrchní sládek pivovar Krušovice.

Doba páry

Na podzim 2014 založil spolu s Pavlem Havlíkem a Františkem Krakešem Brněnskou pivovarnickou společnost s.r.o. Malý pivovar s výstavem menším než 10 000 hektolitrů sídlí od tohoto roku na brněnské Porážce v historické budově bývalých jatek. Pod značkou Petr Hauskrecht – Parní pivovar uvádí na brněnský trh svrchně i spodně kvašená živá nepasterovaná a nefiltrovaná piva, vše podle vlastních autorských receptur.

Tato piva si za uplynulých téměř 5 let vydobila na regionálním trhu vynikající reputaci a proto i výstav pivovaru utěšeně roste. Lahůdkou jsou pak prohlídky pro veřejnost, které Petr dvakrát týdně osobně vede.

Foto Hauskrecht | Zdroj s použitím TZ

Štítky Hauskrecht, pivo, škopek, hrnek, pivovar, Brno, starobrno, Petr Hauskrecht, Pivovar Starobrno, Heineken, František Trenck, Pavel Havlík, Holešovice, Královský pivovar Krušovice

Legendární brněnský pivovarník Petr Hauskrecht oslavil 60. narozeniny. Pivo vaří v Brně už víc jak čtvrtstoletí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.