Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kryokomora, wellness za Lužánkami nebo kryté kurty na Riviéře. Brno chce investovat do sportovišť

Vybraná městská sportoviště se v příštím roce dočkají rozšíření. Rada města Brnam, která funguje zároveň jako valná hromada městské společnosti STAREZ-SPORT, dnes schválila plán investic na rok 2019. Jejich celková cena překračuje 71 milionů korun. Brňané se tak budou moci těšit na novou kryokomoru v hale Vodova, wellness za Lužánkami nebo kryté kurty na plážový volejbal na Riviéře.

„Plánované investice přispějí k rozvoji brněnských sportovišť. Některých si návštěvníci všimnou na první pohled – od obměny šatních skříněk po výstavbu zcela nových krytých kurtů na Riviéře. Ale důležité jsou i ty, které zefektivňují provozní podmínky – například investice do zabezpečení objektů nebo do softwaru,“ prohlásil náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

Kryté kurty za desítky milionů

Nejvýznamnější investicí bude zmíněná výstavba krytých beach kurtů na Riviéře, jejíž předpokládané náklady dosáhnou 50 milionů korun. Podle Hladíka se tím Riviéra otevře veřejnosti i mimo léto. „Riviéra bude mít celoroční provoz. V létě bude koupaliště, v zimě beach," dodal náměstek. Městský plavecký stadion Lužánky bude zas vybaven wellness zařízením za 2 miliony korun.

Výměna LED osvětlení a nové osoušeče rukou za stovky tisíc

Pro halu Vodova se v zájmu zvýšení atraktivity střediska zakoupí kryokomora, s její dodávkou se počítá v roce 2020. Dva a půl milionu korun bude stát výměna zářivkového osvětlení za LED v hale Rondo, dalších téměř 300 tisíc budou stát nové vysoušeče rukou na sociálních zařízeních pro návštěvníky.

Do Areálu dopravní výchovy přibude Lanová pyramida pro děti za 70 tisíc korun, v posilovně v Aquaparku Kohoutovice lidé využijí nový ekliptický trenažér za 80 tis. Kč.

Foto ilustrační foto, slevomat.cz

Štítky wellness, kryokomora, kurty, riviéra, vodova, Brno, sportoviště, Lužánky, investice, Petr Hladík

Kryokomora, wellness za Lužánkami nebo kryté kurty na Riviéře. Brno chce investovat do sportovišť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.